Haberler

Harp Akademileri Komutanlığı'nda Mezuniyet Töreni

Harp Akademileri Komutanlığı'ndan Mezun Olan 33'ü Yabancı Olmak Üzere Toplam 316 Subay, Düzenlenen Törenle Diplomalarını Aldı.

Harp Akademileri Komutanlığı'ndan mezun olan 33'ü yabancı olmak üzere toplam 316 subay, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Harp Akademileri Komutanlığı 2006-2007 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer'le birlikte, tören alanına gelmesiyle başladı. Tören Sezer'in yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Nevval Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla

Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi binasında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, protokolde oturanların elini sıkarak selamlaştı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu bir konuşma yaptı. Babaoğlu, son zamanlarda Türkiye'nin bulunduğu bölgede meydana gelen gelişmelere dikkat çekerek, "Türkiye enerji açısından ve jeopolitik konumu itibariyle çok önemli bir yerde bölgedeki gelişmeleri izliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkinliği, gelişmiş harp silahlarının yanı sıra hızlı ve doğru karar süreciyle işleyen bir yönetim sistemi ve bunu kullanan yetişmiş insan gücüyle olur.

Ayrıca dünyandı hızlı değişimler ve teknolojik gelişmeler, kurumların değişime açık değişimlere süratle ayak uydurmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle vazgeçilmez hedefimiz, çağın gerektiği, bilgi, yetenek, vizyon sahibi yönetici ve personel yetiştirmektir. Bu bağlamda harp akademileri geleceğin liderlerini yetiştirmek için önemli bir adım atmıştır. 2 yıl önce başlatılan eğitim programın sonucu olarak harp akademilerinin bu yıl kurmay subaylara diploma vermenin dışında uluslararası güvenlik stratejiler

konusunda yüksek lisans verdik. 316 mezunumuz var. Birinci eğitim döneminde mezun olanlarla birlikte 620 kişi mezun oldu. Yetişen gençlerle birlikte Türk ordusu yurtta ve dünyada barışın korunması için inancını ve gayretini Atatürk ilkelerinde belirtilmiş olan cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı olarak laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı olacak" dedi.

Mezun olan subaylara seslenen Babaoğlu, "Siz Hava Harp Akademileri'nde 21. yüzyılın ulusal ve uluslararası güvenlik konusunda kararlar alacak liderler olarak yetiştirildiniz. 21.yüzyılın güvenlik ortamında icra edilecek her türlü ulusal ve uluslararası başarıya ulaşmak için gerekli bilgi ve birikime sahip katılımcı karargah subayı ve liderler olarak yetiştirildiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan günümüze kadar, kullandığı yöntemler farklı olsa da amaçları Türk vatanın bütünlüğü ve Türk milletinin

bağımsızlığıdır. Yüce Türk milletinden aldığınız güç inanç, irade, Atatürk ilke ve devrim rehberliğinde ulusal değerlerinize bağlı olarak her engeli aşacağınıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Mezun olan 33 yabancı misafire seslenen Babaoğlu, "Sizler ülkelerinizin dostluk elçisi ve uluslararası barışın temsilcilerisiniz. Varlığınız eğitim ve öğretime çok önemli bir boyut kazandırmıştır. Yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Ailelerin yaptıkları desteğin katkısıyla da onlar bugüne ulaştı" şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrenci subaylar ve müdavimler adına konuşma yapıldı. Misafir askerler adına yapılan konuşmanın ardından dereceye giren ve mezun olan subaylara diplomaları verildi. Akademilerini birincilikle bitiren mezunlar, diplomalarını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in elinden aldı. Akademilerini ikincilikle bitiren mezunlara ise diplomalarını TBMM Başkanı Bülent Arınç takdim etti. Üçüncü olan subaylar da diplomalarını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan aldı.

Misafir askeri personele diploma ve sertifikaları verildi. Aralarında Stratejik Araştırmalar Yüksek Lisans programını tamamlayarak sertifika alan Kanal Türk muhabiri Zeynep Durukan'ın bulunduğu mezunların yaş kütüğüne dönem plaketini çakmasının ardından diğer mezunlara diplomaların verilmesiyle tören son buldu.

(EY-RA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title