Haberler

'Haritayı Açıyor, Teröriste Kaç Diyorlar'

Son Günlerde Televizyonlarda 'Sınır Ötesi Operasyonun' Tartışıldığı Programlarda Zarar Verici Durumların Oluştuğuna Dikkat Çekildi ve, 'Haritayı Açıyorlar, Teröriste 'Kaçın' Diyorlar' Denildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, son günlerde televizyonlarda 'sınır ötesi operasyonun' tartışıldığı programlarda zarar verici durumların oluştuğuna dikkat çekerek, "Haritayı açıyorlar, teröriste 'kaçın' diyorlar" dedi.

Seçim bölgesi Samsun'da muhtarlarla bir araya gelen Suat Kılıç, terör ve sınır ötesi operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. 'Bu zamana kadar 24 tane sınır ötesi yapıldı ne netice alındı?', 'Sınır ötesi operasyonlar, sonuca etki etseydi terör örgütü biterdi' şeklinde yorumlar yapıldığını belirten Suat Kılıç, yapılan bu yorumları, bu zamana kadar terörle mücadele eden hükümetlere ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) haksızlık olarak kabul ettiklerini söyledi.

Dağlarda, Türkiye'nin içinde, sınırların dışında 4-5 bin vatan haini teröristin bulunduğunun tahmin edildiğini ifade eden Kılıç, "Türkiye'nin terör konusunda bu zamana kadar kararlılıkla yürüttüğü mücadele olmasaydı, terörist sayısı şuan 10 binlerle ifade edilecek durumda olurdu" diye konuştu.

Türkiye'nin terörle mücadelede başarısız bir ülke olmadığının altını çizen Kılıç, "Türkiye, terörle mücadelede başarıya ulaşmış bir ülkedir. Buna rağmen terörü çıkaran nedenler tümüyle yok edilmedikçe, terörün tümüyle yok edilmesi mümkün değildir. Son 30-50 yılın ihmali var. Güneydoğu'nun ihmal edilmesi, alt yapı sorunlarının ihmali, o bölge insanına devletin şefkat elinin uzatılmaması gibi nedenler sayılabilir. Bizim şuan 5 yılda yapmaya çalıştığımız, Türkiye'nin Diyarbakır'ıyla Samsun'unun, Urfa'sıyla

İzmir'inin kardeşliğine vurgu yapmaktır. Eğer, 'vatan bütündür, bölünemez' diyorsak, bu vatan üzerinde yaşayan herkesin birliğini bütünlüğünü, birbirini sevmesini sağlamamız kaçınılmazdır. Gelen her şehit cenazesi yüreğimizi yakıyor. Ama biz şunu söyleyerek askerlik yapan bir milletiz: 'Vatan sana canım feda'. Eğer ülkenin savunması, topraklarının bütünlüğü, bayrağının özgürlüğü, namusu, şerefi için ölmek gerekiyorsa elbette ki ölüm de olacaktır ucunda. Ama bizim kararlılıkla sağlamaya çalıştığımız şey, bir

yandan terör örgütünü mücadele yoluyla etkisiz hale getirmek, diğer taraftan yeni teröristler yetişmesine yol açan sosyoekonomik nedenleri o bölgeden ortadan kaldırmaktır" şeklinde konuştu.

"Niye sınır ötesi operasyon yapılamadı?" şeklinde sorunlar geldiğini dile getiren Kılıç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, "Siyasilerin, medyanın artık yakamızı bırakmasını istiyoruz" şeklinde açıklaması olduğuna değinerek, bunun "Operasyona hükümet ve Genelkurmay birlikte karar verecektir" anlamına geldiğini vurguladı. TV yorumcularını eleştiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Bir sınır ötesi operasyonun ne zaman nerede nasıl başlaması gerektiğine TV yorumcularının görüşlerine bakılarak belirleyecek değiliz. Şuan TV'lerde sıkıntıya yol açan programlar var. Adam haritayı koyuyor, 'şurada şu kadar, burada bu kadar terörist var, TSK operasyon yaparsa buradan yapmalı' diyor. Ne demek istiyor, dağdaki teröriste 'yerini biliyoruz, kaçın' diyor. Yer geliyor bu programlar bu kadar tehlikeli nitelik kazanıyor. Terör konusunda, PKK hainlerinin yok edilmesi konusunda, Türkiye'de hiçbir

vatan evladının bir diğerinden farklı görüşü olamaz. Sınır ötesi operasyonun ne zaman, nerede, nasıl yapılması gerekirse, o zaman orada o şekilde, faydasına inanıldığı anda operasyonların yapılmasından Türkiye kaçınmayacaktır. Biz terörü iç siyaset malzemesi haline getirmedik. Şunu söyledik; PKK'nın yok edilmesi konusunda AK Parti'nin kararlılığı neyse, MHP'nin, CHP'nin kararlılığı da o dur. Niçin? Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Farklı çatının altında olmak, hainlere iyi gözle bakmak anlamına gelmez."

AK Parti'nin vatan için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu ifade eden Kılıç, terörün istismarını yapanlara asla fırsat verilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde yapılan toplantıda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İl Başkanı Av. Ali Akyüz de hazır bulundu.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title