Haberler

Harita Mühendislerinden Yabancı Mimar Ve Mühendis Uyarısı

Tmmob’a Bağlı Harita Ve Kadastro Mühendisleri Odası, (hkmo)"Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun Tasarısı"nın Kabul Edilmesi Halinde Türkiye'deki Mühendis Ve Mimarların, Kendi Ülkesinde Yabancı Ve Mülteci Konumuna Düşeceğini Söyledi.

TMMOB’a bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, (HKMO) "Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun Tasarısı"nın kabul edilmesi halinde Türkiye'deki mühendis ve mimarların, kendi ülkesinde yabancı ve mülteci konumuna düşeceğini söyledi.

TMMMOB HKMO'dan yapılan açıklamada, "Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun Tasarısı" yasalaşması halinde olabileceklere dikkat çekti ve yabancı mimar ve mühendisler için TMMOB Yasasının ve Mühendis ve Mimarlık Hakkındaki Yasanın

uygulanmayacağını bildirdi.

Tasarının yasalaşması durumunda yabancı mimar ve mühendislerin lehine eşitsizliğin ortaya çıkcağına işaret edilen açıklamada, "Bir yığın denkliği şüpheli yabancı adeta tehdit unsuru olarak ülkemiz topraklarına sokulcaktır" denildi. Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Suudi Arabistan bile, ülkemiz mimar ve mühendisine ülkelerine girişte sınav uygularken, denkliği kabul edilmeyen yabancı bir ülkedeki üniversiteden mezun olan yurttaşımıza mühendis ve mimar yetkisi verilmezken, aynı üniversiteden mezun yabancı uyruklu kişiler ülkemizde serbestçe çalışma hakkına sahip olacaktır."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title