Haberler

'Harita Atina'nın Resmi Tezlerini İfade Etmiyor'

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos, Bir Yunan Profesörün Atina'da Yapılan Kriz Yönetimi Konulu Seminerde Türkiye'yi Bölünmüş Olarak Gösteren Harita Açmazıyla ilgili Açıklama Yaptı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos, bir Yunan profesörün Atina'da yapılan kriz yönetimi konulu seminerde Türkiye'yi bölünmüş olarak gösteren harita açmasının yarattığı krize ilişkin olarak, "Kişisel bilimsel teoriler ya da görüşlerin Atina'nın resmi tezlerini ifade etmediğini" söyledi.

Kumuçakos, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"İzin verin iki konu üzerinde durayım; Birincisi, genel ilke olarak, kişisel bilimsel görüşler ya da teoriler resmi tezleri ifade etmezler. İkincisiyse Yunanistan'ın barış, istikrar, toprak bütünlüğü ve uluslararası olarak tanınmış sınırların dokunulmazlığı ilkelerine gösterdiği saygı herkes tarafından bilinmektedir ve değişmesi söz konusu değildir. Konumuza gelirsek, Profesör Yannis Mazis, zaten seminerde yaptığı konuşmada, 2006 yılının haziran ayında Armed Forces Journal dergisinde yayımlanan bu haritayı, benimsemediği bir bilimsel senaryo olarak nitelemişti."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title