Haberler

Hariri'yi Suç Şebekesi Öldürmüş!

Ortadoğu siyasetini etkileyen, büyük gerilimlere yol açan 'Hariri suikastı' BM'ye göre 'suç şebekelerinin işi'.

Birleşmiş Milletler soruşturma ekibi, ellerindeki delillerin, eski Lübnan başbakanlarından Refik Hariri'nin bir "suç şebekesi" tarafından öldürüldüğüne işaret ettiğini duyurdu.

Hariri suikastı soruşturmasını yürüten komisyon, şüphelilerin kimliklerini açıklamadı ancak, özel bir ekibin, suikasttan önce Hariri'yi izlemeye aldıklarını belirtti.

Suikasttan Suriye sorumlu tutulmuştu

Refik Hariri'ye 2005 yılında Beyrut'ta düzenlenen bombalı suikastta, Hariri ile birlikte 22 kişi daha ölmüştü.

Daha önceki, Birleşmiş Milletler soruşturmaları, suikastın ardında Suriye ve Lübnan gizli servislerinin rolü olduğuna işaret etmişti. Suriye ise bu iddiaları reddediyor, suikastla bir ilişkisi olmadığını belirtiyordu.

BM komisyonu'nun başkanlığını yürüten Kanadalı eski savcı Daniel Bellemare AFP haber ajansına, "eldeki kanıtlarla, suikastın koordinasyonlu bir şekilde hareket eden bir grup tarafından düzenlendiğini" kesin olarak söyleyebildiklerini belirtti.

Komisyona göre, aynı suç şebekesi, diğer üst düzey Lübnanlı siyasi ve askeri aktörlere düzenlenen saldırıların da arkasında olabilir.

Suikasttan sonra Şam, Lübnan'dan çekilmek zorunda kaldı

Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nin bulunduğu New York'taki BBC muhabiri Matthew Price'a göre, komisyonun hazırladığı rapor, Hariri'nin katillerinin kim olduğunu tespit etme konusunda ilerleme sağlandığına işaret ediyor.

BBC muhabiri, Lübnan'daki siyasi istikrarsızlığın ve güvenlik eksikliğinin, soruşturmanın ilerlemesi önünde engel olduğunun belirtildiğini de aktarıyor. Soruşturma komisyonu, adli tıptan elde edilen bilgileri ve saldırı yerlerinden toplanan DNA verilerini de inceliyor.

Hariri'nin ölümünün ardından Lübnan'da Suriye karşıtı gösteriler yapılmıştı. Bu gösteriler ve uluslararası baskılar, Şam yönetimini bu ülkedeki 29 yıllık askeri varlığına son vermek zorunda bırakmıştı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title