Haberler

Hariri: "Mgn Bank'ı Satın Aldık, Büyüteceğiz"

Oger Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri, Mng Bank'ı Satın Aldıklarını ve Büyütmeyi Hedeflediklerini Kaydederek, "Bankayı Büyütmek, Yeni Bir İmaj Kazandırmak İstiyoruz. Yeni Bir İsimle Faaliyete Geçecek. Şube Sayısını Artıracağız" Dedi.

Oger Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri, MNG Bank'ı satın aldıklarını ve büyütmeyi hedeflediklerini kaydederek, "Bankayı büyütmek, yeni bir imaj kazandırmak istiyoruz. Yeni bir isimle faaliyete geçecek. Şube sayısını artıracağız" dedi.

Hariri, Oger Telekom'un Türk Telekom için bir kerede 4 milyar 314 milyon dolar ödeyerek, ödeme sürecini planlanandan dört yıl önce bitirmesine ilişkin düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'de satın aldıkları bankaya ilişkin bir soru üzerine Hariri, "Aldığımız banka MNG Bank. Üç ay önce aldık" yanıtını verdi. Bankayı büyüteceklerini, yeni bir imaj ve isimle faaliyete geçireceklerini kaydeden Hariri, "Şube sayısını artıracağız. Personeli, yönetimi optimize edeceğiz. Bankayı daha da büyütmek için optimize planlarımız var, insan kaynağını da büyüteceğiz" dedi. Hariri, MNG Bank'ta gerçekleştirilecek yenilikler konusunda 3 Nisan'da bir tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Hariri, "Oger Türkiye'de telekomünikasyon ve bankacılık sektörleri dışında üçüncü bir yatırım alanı düşünüyor mu?" sorusuna karşılık olarak ise, "Her zaman yeni alanlara bakarız. İlgimizi çekenleri değerlendiririz" yanıtını verdi. Hükümetin yabancı yatırımcılara büyük destek verdiğinin altını çizen Hariri, "Türkiye'deki yatırım ortamı büyüyor. Ama biz öncelikle Türk Telekom ve MNG Bank'ı oturtacağız" dedi.

Türkiye'nin güçlü ekonomisine inandıklarını dile getiren Hariri, "Bu peşin ödememiz Türk finans tarihinde bir köşe başı. Hazine'ye bir seferde giren en yüksek özelleştirme geliri. Ocakta aldığımız bu sendikasyon kredisi için uluslararası bankalara da teşekkür ediyoruz" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title