Haberler

Haremüşşerif'deki Gerginlik Sürüyor

İsrail'in Haremüşşerif Yakınındaki Magrip Kapısında (Bab El Magarbe) Başlattığı Hafriyat Çalışmaları Ortaya Çıkan Gerginlik Sürüyor.

İsrail'in Haremüşşerif yakınındaki Magrip Kapısında (Bab el Magarbe) başlattığı hafriyat çalışmaları ortaya çıkan gerginlik sürüyor.

"İsrail'deki İslami Hareket" lideri Şeyh Raad Salih, kazı alanına girme teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle Eski Kent girişinde İsrail polisi tarafından gözaltına alındı.

Salih ve beraberindeki 6 kişinin, Yahudilerce kutsal sayılan Ağlama Duvarına da en yakın kapı olan Magrip Kapısında polisle karşı karşıya kaldıkları ve girişin yasak olmasına rağmen, kazı alanına zorla girmek istedikleri öne sürüldü. Polis, Şeyh Raad Salih'i ve beraberindekileri gözaltına aldı.

Raad Salih ve Filistin Müftüsü İkrime Sabri, kazı çalışmalarının Haremüşşerif'e de zarar vereceği gerekçesiyle Müslümanlara bölgeye gelerek, çalışmaları önlemeleri çağrısında bulunmuşlardı.

İsrail polisi, Eski Kent ile çevresindeki Müslüman mahallelerinin yollarında çok sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title