Haberler

Haremlik Selamlık Bakan Karşılama Kuyruğu

Sivas'a Gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Partililer Tarafından Coşkuyla Karşılandı. Bakanı Karşılama Kuyruğunda Partilililerin Erkek ve Kadınlar Olarak İki Grup Halinde Sıraya Girdikleri Dikkat Çekti.

SİVAS’a gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Bakanı karşılama kuyruğunda partilililerin erkek ve kadınlar olarak iki grup halinde sıraya girdikleri dikkat çekti.

Harem selamlık bakan karşılama kuyruğu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler beraberinde müsteşar ve bakanlığa bağlı 8 genel müdür ile birlikte açılışlara katılmak üzere özel bir uçakla Sivas’a geldi. Bakan Güler için ilk karşılama havaalanında gerçekleştirildi. Enerji Verimliliği Projesi (ENVER) kapsamında düzenlenecek olan etkinliklerde sahne alacak olan İsmail Yurtseven ile birlikte kente gelen Bakan Güler, havalanında Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.

HAREM SELAMLIK KARŞILAMA

Bakan Güler ile birlikte uçaktan inen İsmail YK’ya da burada çocuklar büyük ilgi gösterdi. Bakan Güler için ikinci karşılama ise Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde gerçekleşti. Bakan Güler’i karşılamak için alana gelen çok sayıda partili uzun kuyruklar oluştururken, karşılama sırasında kadın bayan ve erkeklerin ayrı ayrı durmaları dikkat çekti. Partililer bakan ile tokalaşmak için birbirleri ile yarıştı. Partililerle tek tek tokalaşan Bakan Hilmi Güler daha sonra Vali Veysel Dalmaz’ı makamında ziyaret etti. Burada da çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Hilmi Güler’e Vali Veysel Dalmaz çeşitli hediyeler verdi.

Güler burada yaptığı açıklamada maden kenti olan Sivas’ın yapılacak çalışmalarla artık enerji kentine dönüşeceğini belirtti. Sivas’ın madenleri, enerji kaynakları ve jeotermal kaynakları ile zengin bir şehir olduğunu belirten Bakan Güler Ordu-Sivas arasındaki dereyolu çalışmalarınında tamamlanması ile Sivaslılar'ın 1.5 saatte denize gidip gelebileceklerini belirterek, “Dereyolu çalışması ile Sivas sahil kenti gibi olacak. Mallarınız oradan gemilere yüklenecek ve İç Anadolu’ya dağılacak. Bu nedenle biz orada 12 tane tünel açtık. Oranın Sivas’a bağlanması ile kente yeni bir nefes borusu açılmış olacak. Bu nefes borusu kente zenginlik taşıyacak” dedi.

Güler bir basın mensubunun dünya petrol fiyatlarındaki düşüşlerin devam edip etmeyeceği konusundaki sorusu üzerine, “Bu düşüş inşallah devam eder. Ancak kimse fiyatların nereye gideceğini tahmin edemiyor. Ama temennimiz bu düşüşün devam etmesidir” diye konuştu. Bakan Güler Karadenizdeki petrol arama çalışmaları ile ilgili soruya ise, “2009’da buradaki sondaj çalışmalarına başlıyoruz. Yerlerini tespit ettik ve oralar delinecek. Hem karada hem denizde faliyetlerimiz sürüyor. 3 boyutlu sismik taramalar yapıldı. Çalışmalarımız sondajlarla devam edecek” dedi. Güler, daha sonra belediye ve AKP teşkilyatını ziyaret etti.

Güler, Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek olan Türkiye Enerji ve Madencilik Politikaları Uygulamaları programına katıldıktan sonra akşam düzenlenecek ENVER şenliğinde yer alacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title