Haberler

Harem-selamlık 'Aile ve Gençlik' Konferansı

Kırıkkale'de Ahlak, Aile, Gençliği Koruma ve Yaşatma Derneği (Ahsender) Tarafından 'Aile ve Gençlik' Konulu Konferansa Katılan Kadın ve Erkekler, Harem- Selamlık Olarak Ayrı Ayrı Oturtuldu.

Kırıkkale'de Ahlak, Aile, Gençliği Koruma ve Yaşatma Derneği (AHSENDER) tarafından 'Aile ve Gençlik' konulu konferansa katılan kadın ve erkekler, harem- selamlık olarak ayrı ayrı oturtuldu.

Kırıkkale Öğretmenevi Pembe Salon'da düzenlenen konferansa katılanlar, yapılan düzenlemeyle, harem- selamlık olarak ayrı ayrı oturtuldu. Konferansın açılış konuşmasını yapan AHSENDER Başkanı Mustafa İşler, aile ve gençliğin iç içe ve birbirlerini tamamlayan kavramlar olduğunu söyledi. Ahlak kavramının önemini vurgulayan İşler, iki kavramın birbirinden ayrılmaması gerektiğini söyledi. Aile ve gençliğin önemine değinen İşler, ''Namaz kılıp da çok rahat yalan söyleyenler ve haram yiyen insanları görebiliriz'' dedi.

Çocukların yetiştirilme tarzının birçok aile tarafından yanlış uygulandığını belirten eğitimci- yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul ise ''Aile içerisinde yaşantılarınıza özen göstermelisiniz. En azından gününüzün belli bir bölümünü ailenize ayırarak, onlarla ortak yönlerinizi paylaşmayı deneyin. Mutluluğunuzun ikiye katlandığını göreceksiniz'' dedi. Aile içinde yaşanan tartışmaların çocuklar üzerinde büyük etkiler yarattığını kaydeden Doç. Dr. Ertuğrul, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Anne ve babanın birbirine yaptığı hakaretlerle yola çıkan bir çocuk, kötü alışkanlıklar kazanabilir. Her zaman için çocukların yanında birbirinize güzel cümleler sarfedin. Birbirinizi çocuğunuzun yanında yüceltin. Sizin bu güzel davranışlarınızdan etkilenecek olan çocuğunuz iyi bir evlat olarak yetişecektir. Çocuklar duyduğunu asla uygulamaz, ancak gördüğünü uygular. Bu nedenle çocukların yetiştirilmelerinde mutlaka uygulamalı eğitim verilmelidir.''

Erhan GÖGEM/KIRIKKALE, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title