Haberler

Harem El-Şerif'i İsrail'e Vereceklerdi

Güncelleme:

The Guardian Gizli İsrail Filistin Belgelerini Tüm Dünyaya Açıkladı.

The Guardian gazetesi İsrail ve Filistin arasındaki çok gizli belgeleri tüm dünyaya açıklamaya başladı. El Cezire kaynaklı belgeler Wikileaks belgeleriyle birlikte sunuluyor.

Yayınlanan belgelerde tüm dünyayı sarsacak bilgiler bulunuyor. Açıklanan ilk belgerde ise Filistin yönetiminin israil'le anlaşmak için verdiği tavizlerden bahsediliyor.

El-Cezire belgelerinin kaynağı Filistin Yönetimi Barış Süreci arabulucularının ve ilgili vakıfların bilgilerine dayanıyor. The Guardian gazetesi ise bunları WikiLeaks'ten eklerle sunuyor.

Ortaya çıkan gizli belgeler Harem el-Şerif'i İsrail'e verme planlarını ortaya çıkarıyor...

2008'de Filistinli arabulucunun iddiasına göre, "Filistin-İsrail tarihinde ilk kez böyle bir teklif resmen veriliyor". Belgelerin gösterdiği yıllar geçtikçe Filistin Yönetimi [el-Fetih'in] zayıfladığı, İsraililere gittikçe daha büyük tekliflerle geldiği...

Belgelere göre Filistin Yönetimi [el-Fetih] 'arabulucu'su İsrail'e şöyle diyor: Size "tarihteki en büyük [geniş] Yeruşalim [Kudüs'u]" veriyoruz..." Filistin Yönetimi Kudüs'teki tüm illegal yerleşimleri İsrail'e vermeyi kabul ediyor biri hariç, İsrail ise o "biri" yüzünden bu teklifi reddediyor...

GAZZE SAVAŞINDAN ÖNCEDEN HABERDAR OLMUŞLAR!

The Guardian'ın açıkladığı belgelere göre Filistin Yönetimi [el-Fetih/FKÖ] liderleri 2008-2009 Gazze savaşının haberini 'önceden' almış.

Erekat, Filistin Yönetimi/FKÖ arabulucusu Haram el-Şerif'in kontrolünü 'uluslararası bir komite'ye bırakmaya hazır olduğu da çarpıcı bilgiler arasında.

Kaynak: Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title