Haberler

'Harekat, Terör Örgütünü Temizleme Harekatıdır'

Başbakan Erdoğan, Kara Harekatının Teröristlere Yönelik Temizleme Harekatı Olduğunu Belirterek, 'Asla Iraklı Kardeşlerimizin, Dostlarımızın, Oradaki Sivil Vatandaşların TSK Hedefinde Yeri Yoktur' Dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kara harekatının teröristlere yönelik bir temizleme harekatı olduğunu belirterek, "Asla Iraklı kardeşlerimizin, dostlarımızın, oradaki sivil vatandaşların Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) hedefinde yeri yoktur" dedi.

Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, sınır ötesi kara harekatına değindi. Başbakan Erdoğan, TSK'nın kara harekatını perşembe akşamı başlattığını hatırlatarak, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Kuzey Irak'ta bulunan terör örgütüne yönelik bir kara harekatı başlattı. Birlik ve beraberliğimize kasteden bölücü terör örgütünü toplumdan tecrit etme mücadelesini çok yönlü olarak sürdürüyoruz. Herkes bilmelidir ki vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini, sınırlarımızın güvenliğini, birlik ve bütünlüğümüzü korumaktan başka amacımız yoktur. Asla Iraklı kardeşlerimizin, dostlarımızın, oradaki sivil vatandaşların bizim Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hedefinde yeri yoktur. Sadece terör kamplarına yönelik, teröristlere yönelik bir temizleme harekatıdır, mesele budur" diye konuştu.

Silahlı kuvvetlerin, ağır kışa ve olumsuz coğrafya şartlarına rağmen yeni bir kahramanlık örneği sergilediğini dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Bu millet, bu vatan için eşsiz bir mücadele veren Mehmetçiğimize, güvenlik güçlerimize ben Allah'tan kolaylıklar diliyorum. Maalesef terörle mücadelenin doğasında şehit olmak ve gazi olmak var. Kahramanca mücadele verirken şehit olan askerlerimize, yavrularımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyorum" diye konuştu.

"Kara kışta güneş doğuran bu aslanlara söyleyecek çok söz var" diyen Başbakan Erdoğan, şehitlere Mehmet Akif Ersoy'un, "Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker. Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi. Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlıydı. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın. Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın. Herc ü merc ettiğin edvara da yetmez o kitab. Seni ancak ebediyyetler eder istiab. Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana avucunu açmış duruyor Peygamber" dizeleriyle seslendi.

Başbakan Erdoğan'ın sözlerini salonu dolduran kalabalık alkışlarla destekledi.

(ÖFA-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title