Haberler

Harbiyelileri Ankara'ya Götürmek İsteyen Darbecilerin Yargılandığı Dava

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezinde kurs gören 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddiasıyla 8'i tutuklu 21 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezinde kurs gören 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddiasıyla 8'i tutuklu 21 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, güvenlik gerekçesiyle adliyenin konferans salonunda yapıldı. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım, Cankat Özdemir, Cumhur Keyik, İlhan Çağrı Kayaoğlu, Merih Özşahin ile tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu yargılanan eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eski Erkan Başkanı Albay Orhan Yılmaz ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Tutuksuz sanık ve sanık avukatlarının savunma yaptığı duruşmada, cumhuriyet savcısı verdiği ara mütalaada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan Kurutmaz, dört gündür devam eden duruşma sonucunda kendisinin personeline bu hain darbe girişimine ilişkin emir vermediğinin ortaya çıktığını savundu.

Kurutmaz, "Burada yargılanan hiçbir arkadaşım hain değildir. Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı, o gün emri uygulamadığım için bugün sizlerin değil, başka bir hakimin karşısında olacaktım. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanık Yılmaz da terörist ya da vatan haini olmadığını söyledi.

Eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı Alay Komutanı Ahmet Yıldırım da darbeyi destekler hiçbir şekilde emir vermediğini öne sürdü.

Diğer tutuklu sanıklar da suçlu olmadıklarını savundu.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan tugayda görevli Bölük Komutanı Cankat Özdemir'in tahliye edilmesine, tutuksuz sanıklardan dönemin Komando Eğitim Alay Komutanı Ahmet Nazif Şahinoğlu ile 15 Temmuz gecesi 2. Komando Tabur Komutan Vekili olan Hüseyin Seçkin Eraslan'ın tutuklanmasına karar verdi.

Karar üzerine tutuksuz sanıklar Şahinoğlu ve Erslan, duruşmanın ardından gözaltına alındı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Mayıs'a erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Yıldırım Eğirdir Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title