Haberler

Harbiye Şelaleleri Yeni Görünüme Kavuşturulacak

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Harbiye Şelaleleri'nin özen gösterilmesi gereken önemli değerlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Harbiye Şelaleleri'nin özen gösterilmesi gereken önemli değerlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Lekesiz, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Harbiye Şelaleleri ve Yakın Çevresinin Turizm Odaklı Peyzaj Planı ve Peyzaj Tasarımı Raporu" konulu toplantıya katıldı.

Vali Lekesiz, toplantıda yaptığı konuşmada, şelalelerin şu anki durumunun içler acısı olduğunu belirterek, hiçbir özen gösterilmeksizin bir kargaşa ortamı içerisinde faaliyetini sürdürdüğünü belirtti.

Harbiye Şelaleleri'nin adeta doğa cenneti bir yer olduğunu ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

"Burası esaslı bir şekilde ele alındığında, gelecek yüzyıllara sağlıklı olarak intikali güçlenecek olan, diğer taraftan da ilimizin turizm hayatına, sosyal ve ekonomik hayatına ciddi katkılarda bulunacak olan bir alan. Harbiye Şelaleleri özen gösterilmesi gereken önemli değerlerimizden bir tanesi. Harbiye Şelaleleri'nde zaman zaman incelemelerde bulunduk. Buranın tamamının hem korunmasına hem de bir turizm değeri olarak kullanımına ilişkin projesini yapalım istedik. Üniversitemizle ve konunun diğer uzmanları ile görüşüldü, konuyu iki açıdan ele alalım istedik, biri, bölgenin tüm değerlerini kapsayacak envanterinin çıkarılarak bir rapor hazırlanması, diğeri ise genişleme alanını da kapsayacak şekilde hem koruma hem de peyzaj anlamı da taşıyan kapsamlı bir proje hazırlanmasıydı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Yılmaz'ın danışmanlığında Mustafa Kemal Üniversitemiz çalışmalar yaptı. Bugün de toplantımızda söz konusu çalışmalar paylaşılarak görüş alışverişinde bulunuldu, en kısa zamanda son şekli verilerek uygulamaya geçilecek."

Lekesiz, şelalelerin hem doğal dengesini koruyacak, hem bölgeye değer katacak hem de ülkeye zenginlik üretecek şekilde bir proje hazırlanacağını kaydetti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Atmaca, MKÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Açıkbaş, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcıları Ali Türetken ve Ümmühan Eryurt katıldı.

Muhabir: Halit Demir / Salim Taş

Yayıncı: Volkan Kaşik - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Celalettin Lekesiz Celalettin Lekesiz Harbiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title