Haberler

Hanuka Mumları Barış İçin Yandı

Hanuka mumları Şişli'de yandıİSTANBUL, (DHA) -YAHUDİ toplumunun 'Işıklar' bayramı Hanuka Şişli Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.

Hanuka mumları Şişli'de yandı

İSTANBUL, (DHA) -YAHUDİ toplumunun 'Işıklar' bayramı Hanuka Şişli Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. Sekiz gün süren bayramın son günü düzenlenen etkinlikte yakılan her mumun aydınlığa, barışa ve sevgiye adandığı kaydedildi.

İbrani takvimine göre Kislev ayının 25'inde başlayıp sekiz gün süren ve tanrıya yeniden adanma bayramı olan Hanuka etkinliklerle kutlandı.

Şişli Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte söz alan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, etkinliğin ev sahipliği için Şişli Belediyesi'ni seçtikleri için teşekkürlerini iletti.

İnönü, 'Şişli tarihi çok eski olmasa da camisi, sinagogu, kiliseleri ile birçok farklı inancın bir arada kardeşçe yaşadığı bir yer. Şimdiye kadar böyleydi. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecek. Biz aslında farklılık diyoruz ama farklılıklarımız yok. Ufak tefek farklılıklarımız varsa da hepimiz biriz. Bu yıl yakacağımız Hanuka mumlarını tüm ülkemizi, bölgemizi ve dünyamızı sevgi, barış, kardeşlik ışığıyla aydınlatmasını diliyorum. Musevi kardeşlerimin bayramını candan kutluyorum' ifadelerini kullandı.

Türk Hahambaşı RavİsakHaleva da, 'Muteşem olan bu tablonun Türkiye'nin; Akdeniz, Ege, Karadeniz, Marmarası gibi her bölgesine, dalgalarının bütün dünyaya ve okyanuslara dağılmasını temenni ediyorum. Bu tablo, birlik ve beraberlik tablosu olarak bir numune olsun' diye konuştu.

'HALKA AÇIK BİR YERDE BAYRAMIMIZI KUTLAYABİLİYORUZ'

Gerçekleştirilen kutlamayla ilgili vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdi. Yusuf Kuruner, 'Bir Türk Yahudisi olarak halka açık bir yerde bayramımızı kutlayabiliyoruz. Mumlarımızı hep birlikte yaktık. Bizim için mucizevi bir bayram. Bu bayramı eşlerimizle dostlarımızla paylaştığımız için çok mutluyuz' dedi.

16 yaşındaki Cevla Leva ise, 'Türkiye gibi azınlıkta olduğumuz bir ülkede bizim için böyle şeyler yapılabilmesi çok güzel. Bizi bu şekilde, rahat ve özgürce kutlamalar yapabilmemiz çok mutlu ediyor' diye konuştu.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Şişli DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title