Haberler

Hannover Sanayi Fuarında Türkiye Partner Ülke...

Türkiye 16-20 Nisan 2007 tarihleri arasında Almanya'nın Hannover şehrinde düzenlenecek sanayi fuarı Hannover Messe 2007'ye, İstanbul Ticaret Odası (İTO) şemsiyesi altında partner ülke olarak katılacak.

Türkiye 16-20 Nisan 2007 tarihleri arasında Almanya'nın Hannover şehrinde düzenlenecek sanayi fuarı Hannover Messe 2007'ye, İstanbul Ticaret Odası (İTO) şemsiyesi altında partner ülke olarak katılacak.

Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye'nin 1985 yılında ilk defa Hannover Messe'de partner ülke olduğunu, 20 yıl aradan sonra ikinci defa partner ülke olarak fuara katılacağını ve bunun Türkiye için büyük bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'nin sanayisi ile büyüdüğünü, sanayinin GSMH içindeki payının geçen yıl yüzde 29,4'e yükseldiğini ifade eden Yalçıntaş, Türk sanayisinin dünya devler liginde bulunduğunu, fuara katılımın da Türk sanayisinin geldiği yeri görterdiğini kaydetti.

Yalçıntaş, ''Fuara katılanlar ve ziyaretçiler kendi ürünlerini satmanın yanında orada yeni teknolojileri elde etme imkanı bulacaklar'' dedi.

Yalçıntaş Türkiye'nin partner ülke seçilmesine ilişkin süreci ise şöyle anlattı:

''İTO olarak ortaya koyduğumuz birinci ilke üye odaklı yönetim anlayışı,üyelerin yurt dışına açılmasını sağlamaktır. Bu amaçla bir çok uluslararası görüşmeler gerçekleştirdik. Bunlardan birini Almanya ziyaretim sırasında Hannover Belediye Başkanı Herbert Schmalstieg ile gerçekleştirdim. Orada işbirliği yolları aradık ve ve bunun başlangıç noktası olarak da Hannover Sanayi Fuarı Partner ülkesi seçildik. Her iki ülkenin başbakanları da buna çok sıcak yaklaştılar. Türkiye'nin milli katılımını İTO üstlendi. 28 Nisan 2006'da Sanayi ve Ticaret Bakanımız Ali Coşkun ile Hannover'e giderek, partner ülke bayrağını resmen Hindistan'dan aldık.''

-''DEVLET DESTEĞİ BU FUAR İÇİN BİRAZ DAHA FAZLA OLACAK''

Devlet desteğinin bu fuar için biraz daha fazla olacağını söyleyen Yalçıntaş, stand maliyetinin metrekarede 480 avro olarak belirlendiğini bildirdi.

Fuar için ''Hannover'de dünyanın işi Türk firmalarını bekliyor'' şeklinde bir slogan seçtiklerini belirten Yalçıntaş, fuarın Türk ekonomisi ve sanayisi için önemli bir fırsat oluşturduğunu kaydetti.

Yalçıntaş, ''Hannover Messe'de çok büyük iş bağlantısı yapmak mümkün. Almanya'da 4 milyondan fazla Türk asıllı Alman var. Onların katılımı ile Hannover Messe daha da başarılı olacak'' dedi.

Soruları da yanıtlayan Yalçıntaş, fuarda üniversitelerin, Türkiye'nin turistik tanıtımı için çalışacak firmaların yer alacağı 3 bin metrekarelik ayrı bir alan daha aldıklarını kaydetti.

Yalçıntaş, Almanya'daki Türk işadamlarının bir kısmının İTO bayrağı altında bir kısmının da kendi arzu ettikleri şekilde fuara katılacağını, burada herhangi bir kısıtlama bulunmadığını söyledi.

Murat Yalçıntaş, Almanya'daki Türk pavyonu ile ilgili bir soru üzerine de

''Bizden yana bir problem yol, Almanya'dan yana bir problem yok, sayın bakanlarımızdan yan bir problem yok ama evrakların gelmesi gitmesi imzalanması...Hala bekliyoruz. Böyle giderse fuara yetiştiremeyeceğiz'' dedi.

-''TÜRKİYE DÜNYA ÖLÇEĞİNE ÇIKACAK''-

Alman Fuar İdaresi (Deutsche Messe) Başkan Vekili Wolfgang Pech de

Hannover Messe'nin hem ürün geliştirenler hem de talep edenler için önemli

bir buluşma noktası olduğunu belirtti.

Fuarı 2006 yılında 155 bin kişinin ziyaret ettiğini, katılımcıların

yüzde 27,9'nun yurtdışından geldiğini kaydeden Pech, Türkiye'nin katılımcı listesinde ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirtti.

Pech, endüstri, otomasyon, enerji, yedek parça hizmetleri, geleceğin

teknolojileri, Partner ülke Türkiye'nin 2007'deki fuarın ağırlıklı konularını oluşturduğunu vurguladı.

Hannover'de 13 uluslararası lider endsütri fuarının bir arada yapılacağını ifade eden Pech, 6 bin katılımcının 200 bin metrekare alana yayılmış durumda olduğunu belirtti.

Pech, ''Fuarda, ilgili tarafları bir araya getirerek çöpçatanlık

yapıyoruz'' dedi.

Türkiye'nin Rusya ve Hindistan'dan sonra üçüncü partner ülke olduğunu

hatırlatan Pech, ''2007'de öncelik Türkiye'nin olacak. Türk firmalarının

global ölçekte iş yapan firmalarla bir araya gelmesi için elimizden geleni

yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Türkiye dünya ölçeğine çıkacak'' dedi.

Soruları da yanıtlayan Pech, Türkiye'nin partner ülke olmasını sağlayan

koşulun Türkiye'nin kendi gelişme hızı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title