Haberler

Haniye: "Gazze'de Yaşayan Hristiyanları Korumalıyız"

Hamas Lideri İsmail Haniye, Gazze'de Yaşayan Hristiyanların Filistin'in Bir Parçası Olduğunu Kaydederek, Onları Koruyacaklarını Söyledi.

Hamas lideri İsmail Haniye, Gazze'de yaşayan Hristiyanların Filistin'in bir parçası olduğunu kaydederek, onları koruyacaklarını söyledi.

Gazze'de yaşayan Katolik Hristiyanların temsilcisi Kardinal Menavil Müsellem, İsmail Haniye'yi Gazze'deki başbakanlık binasında ziyaret etti. Hamas lideri Haniye, Müsellem'i kabulünde, "Gazze'de yaşayan Hristiyanlar Filistin'in bir parçası, bizim insanlarımız. Onları korumamız gerekiyor" dedi.

Kardinal Müsellem ise "Bizim Filistin'deki bütün Müslümanlarla iyi ilişkilerimiz var. Kiliseyi yakmak isteyenler küçük bir grubu temsil ediyor, herkesi değil. Vatikan'ın buraya güvenlik gücü göndererek bizi korumasını talep etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Hamas'ın El Fetih güçlerini yenerek kontrolü ele almasından bir gün sonra Gazze'deki bir kilise kundaklanarak yakılmak istenmişti.

(EL-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title