Haberler

Haniye, Filistin Halkının Kararlarına Saygı Duyulmasını İstedi

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Avrupa Birliği'nden (AB) Filistin Halkının Seçimlerine Saygı Duymasını İstedi.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Avrupa Birliği'nden (AB) Filistin halkının seçimlerine saygı duymasını istedi.

Cuma namazı çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Haniye, AB'ye çağrıda bulunarak, "Filistin halkının kararlarına saygı duyulmasını istiyoruz. Filistin halkına uygulanan ambargonun devam etmesi Filistin halkını cezalandırmak anlamına gelecektir. Filistin hükümetinden de siyasi fedakarlıkta bulunulmasını istemektir. Tabiki ne halkımız ne de hükümetimiz böyle bir şeyi kabul edemez. Filistin halkına uygulanan bu ambargonun bir an önce kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

AB, Hamas iktidara gelmeden önce Filistin hükümetinin ekonomik açıdan en büyük yardımcısıydı. Ancak Mart 2006'da Hamas'ın iktidara gelmesiyle Ortadoğu Dörtlüsü olarak adlandırılan Rusya, ABD, AB ve Birleşmiş Milletler Filistin'e yaptıkları yardımları dondurma kararı aldı. Ortadoğu Dörtlüsü, ekonomik ambargonun kaldırılması için Filistin hükümetinin şiddetten vazgeçmesi, daha önce İsrail'le imzalanan anlaşmalara uyması ve İsrail'i tanımasını şart koşuyor.

(HH-SŞ-SŞ-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title