Haberler

Haniye, Abbas ile Ön Şartsız Diyaloğa Hazır

Hamas'ın Lideri İsmail Haniye, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ile Ön Şartsız Olarak Diyaloğa Başlamaya Hazır Olduklarını Söyledi.

Hamas'ın lideri İsmail Haniye, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile ön şartsız olarak diyaloğa başlamaya hazır olduklarını söyledi.

Gazze Şeridi'nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas'ın lideri Haniye, bugün Gazze'deki bir ortaokulu ziyaret ederek, liseye giriş imtihanları öncesinde alınan güvenlik önlemlerini teftiş etti. Haniye, okul ziyaretinde yaptığı konuşmada, Abbas yönetimindeki El Fetih ile ön şartsız diyaloga başlamaya hazır olduklarını söyledi. Haniye, "Halkımızı ve davamızı ilgilendiren ulusal diyalogla ilgili olarak Mısır ile birlikte çalışıyoruz. Bu bir kazanç veya kayıp durumu değildir. Ulusal diyalog ön şartsız olarak gerçekleşecektir. Filistin Yönetimi ve Hamas, ülkenin iki tarafının yeniden birleşmesi için gerekli olan çabayı sarf etmektedir" dedi.

İsrail'in Filistin halkının iyiliğini istemediğini söyleyen Haniye, "İsrail, halkımızın iyiliğini istememektedir. Bu apaçık ortadadır ve bu tehditten Filistin halkı asla korkmamaktadır. İsrail, halkımızın birliğini de istememektedir. Şu an hala yolun başındayız ve önümüzde kat etmemiz gereken uzun bir yol var" diye konuştu.

(EL-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title