Haberler

Hani'de Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı Düzenlendi

Diyarbakır'ın Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, köyleri yaşanabilir hale getirmek ve güzelleştirmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Hani Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2008 Mayıs ayı Olağan Meclis toplantısı yapıldı. Şehit Teğmen Hakan Kabil İlköğretim Okulu'nda yapılan toplantıya Kaymakam Nesim Babahanoğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden sorumlu Müdür Hamit Alkan, AK Parti İlçe Başkanı Abit Nart, Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl daimi encümen üyesi A. Samet Özen, merkez mahalle muhtarları, köy muhtarları ile kurum amirleri katıldı. Toplantıda KÖY-DES çalışmaları hakkında üyeleri bilgilendiren Kaymakam Bahanoğlu, yapılan çalışmalar neticesinde, yolu asfalt olmayan ve içme suyu olmayan köyün kalmadığını belirtti. Yeni dönem çalışmaları için köylerin eksiklerini tespit etmek amacıyla köy gezileri düzenlediklerini vurgulayan Kaymakam Babahanoğlu, "2008 yatırım programı ile birlikte köylerimizdeki diğer eksiklikleri ve yarım kalan çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Birlik olarak köylerimizi yaşanabilir hale getirmek ve güzelleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu amaçla 2008 KÖY-DES programı kapsamında, bozuk olan köy yollarının onarım ve iyileştirilmesi, kanalizasyonu eksik olan köylerde kanalizasyon yapımı, okul onarım ve bakımları ile yeni yapılacak olan okul binaları sportif faaliyet için alanların oluşturulması ve özellikle yıllardır kullanılamayan ve atıl durumda bulunan sağlık evleri, sağlık lojmanları, okul lojmanları ile okul binalarını yapmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Atıl durumda olan bu yapıları yeniden inşa ederek köylere atanan öğretmen ve personelin barınma sorununu kökten hallederek önümüzdeki birkaç ay içerisinde hizmete açmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi.

Birlik üyeleri ile köy muhtarlarının katıldığı toplantıda 2008 yılı faaliyet raporu incelenerek 2008 yılı yatırım programı belirlendi.

(İÜ-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title