Haberler

Hanefi Bostan: "Elif Kısa Olayının Siyasi Bir Alana Çekilmesi Kabul Edilemez"

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd.Doç.Dr.M.Hanefi Bostan "Ayvalık'ta görev yapan, sendikamız üyesi, Türkçe öğretmeni olan Elif Kısa'nın, okula başörtüsü ile gelmesi bazı çevreleri rahatsız etmiş görünmektedir."

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan " Ayvalık'ta görev yapan, sendikamız üyesi, Türkçe öğretmeni olan Elif Kısa'nın, okula başörtüsü ile gelmesi bazı çevreleri rahatsız etmiş görünmektedir. Yıllardır tartışılan başörtüsü konusunun, bu olay sebebiyle gündeme getirilmesi, Elif Kısa'ya yönelik yalan yanlış açıklamalar yapılması, olayın insan hakkı temelinde değil, siyasi bir alana çekilmesi kabul edilemez" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Hanefi Bostan "Türk Eğitim Sen, okullarımızda yaşanan başörtüsü zulmünün, ortadan kaldırılmasından yanadır, bu sebeple geçen dönem Merkez Yönetim Kurulumuz tarafından alınan bir kararla, isteyen üyemizin başörtüsü ile okullara gitmesi konusunda eylem kararı alınmıştır. Üyemiz Eli Kısa gibi, pek çok üyemiz alınan bu karar gereği, geçen yıldan buyana okullarına başörtüsü ile gitmektedir. Bu durumda olan öğretmenlerimizin uğrayacağı, bir soruşturma vb. durumda Türk Eğitim Sen olarak her türlü hukuki desteği vereceğimizi de açıklamıştık. Biz, üyelerimizin kendi hür iradeleri ile vereceği, insan hakkı temelli, her davranışının yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu sebeple, üyelerimiz arasında başörtülü de, başı açık olan da vardır. Bizim için, toplumsal ahlaki sınırlarımız içinde, kendi iradeleri ile istedikleri şekilde giyinmeleri en temel insan hakkıdır" şeklinde konuştu.

Başörtüsünün yıllardan beri tartışıldığını hatırlatan Bostan şunları söyledi; "Bu tartışma yıllar içerisinde ülkemizde kamplaşmalara sebep olurken, milletimizin boş tartışmalarla, zaman ve enerji kaybına sebep olmuştur. Bir kısım siyasal partiler başörtüsü üzerinden propaganda ile hiç de hak etmedikleri konuma gelirken, karşı duranlar da başka mevziler kazanma yolunu seçmiş, başörtüsü gerek savunanlar, gerekse karşı duranlar bakımından, siyasal bir nemalanma alanı olarak görülmüştür. Anlaşılan odur ki, taraflar, problemi çözmek bir yana, problemin devamından yanadır. Başörtüsünün siyasal istismar alanı olarak kullanılması daha karlı gelmektedir. Bütün bu tartışmalar arasında, işinden, okulundan atılarak, zulme ve büyük bir haksızlığa uğramış insanlar hiç düşünülmemektedir. Bir yandan kadın haklarından bahsederken, diğer yandan, sadece başörtüsü yasağı sebebiyle, çalışma hayatı dışına atılan, evine hapsedilen kadını kimse görmemektedir".

"TÜRK EĞİTİM SEN, KADINLARIMIZIN YAŞADIĞI BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜNÜN ARTIK, SON BULMASINDAN YANADIR"

Şerife bacıları, Kara Fatmaları, Nene Hatunları, Halime Çavuşları, Halide Edipleri yetiştiren bu millet, elbette kadınlarına sahip çıkmayı da bilecektir diyen Bostan sözlerini şöyle sürdürdü "Hem de başörtülü, başörtüsüz ayrımına girmeden, sadece Türk kadını olduğu gerçeğinden yola çıkarak, kadınlarımızın, bir elmanın diğer yarısı olduğunun şuurunda olarak. Bir takım sendikalar, ne adına hareket ettiği bilinmez, güya Atatürkçülük adına, başörtülü kadınlarımızı hakir görmekte, suçlamaktan çekinmemektedir. Türk Eğitim Sen'in tüm mensupları, ister başörtülü ister başı açık tüm bayan üyeleri ya da erkek üyeleri bilaistisna Atatürkçüdür. Biz Atatürkçülüğü halkla birlikte olmak, milletin değerlerine saldırmak değil, milletle beraber yürümek olduğunu biliyoruz. Bu sendikalar, bu milletin değerlerine saldırmanın bu millete maliyetinin neler olduğunu göremeyecek kadar kör ve sağırdırlar. Güya, modernizm adına hareket edenler, modern olmanın kabukta değil, içte olduğunu göremeyecek kadar, çağdışı kalmış kafalardır. Başörtüsünün, hem siyasal hem de sendikal alanda kullanılmaya çalışılmasından çıkacak sonucu göremeyen, cüce beyinlere, siyasal anlayışı ne olursa olsun hiç kimse prim vermemelidir. Türk Eğitim Sen, kadınlarımızın yaşadığı başörtüsü zulmünün artık, son bulmasından yanadır. Buradan, Siyasi iktidara sesleniyorum, başörtüsü konusunu sözde demokratikleşme paketine koyarak, tartışmalı konular arasında tekrar boğmayınız, gelin Devlet Memurları Kılık Kıyafet Yönetmeliğini bir an önce değiştirerek, bu zulme ve gereksiz tartışmaya bir son veriniz, tabi birazcık samimiyetiniz varsa. Bütün bu sebeplerle, Ayvalık'ta Başörtüsü ile okuluna giden, Türkçe öğretmeni, sendika üyemiz Elif Kısa'nın sonuna kadar yanındayız. İnsanlıktan, insan haklarından yana olan herkesi de, siyasi görüşü, sendikası ne olursa olsun Elif Kısa'nın yanında olmaya davet ediyoruz". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title