Haberler

Hanefi Bostan'dan Eğitimde Neler Oluyor Konferansı

Güncelleme:

İSTANBUL (İHA) – Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Maltepe Türk Ocakları'nda "Eğitimde Neler Oluyor" isimli bir konferans verdi. Eğitimde son dönemi değerlendiren Bostan, yeni kabul edilen Milli Eğitim Yasası'nı eleştirdi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Maltepe Türk Ocakları'nda "Eğitimde neler oluyor" isimli bir konferans verdi. Kamuoyunda "Dershane Yasası" olarak bilinen yeni Milli Eğitim Yasası'nı eleştiren Bostan, "Bu yasayla birlikte Milli Eğitim de alt üst ediliyor. Milli Eğitim resmen iktidar tarafından en ücra köşesine kadar daha doğrusu devlet teşkilatının tüm hücrelerine kadar her şey işgal edilmek isteniyor. Bu işgalden maksat şu; şuana kadar Milli Eğitim'de ve diğer birimlerde çalışan arkadaşlarımızın kanunen kazanmış olduğu tüm hakları, sınavla, liyakatla tayin edildiği bütün hakları ellerinden alıyor. Resmen bir zulüm düzeni kurulmak isteniyor. Bu düzenle farklı bir icraat ortaya konmak isteniyor. 12 yıldan beri iktidarlar Milli Eğitim'de gerçekleştiremediği kadrolaşmayı şimdi bir çırpıda yapmak istiyor. İktidarın ilçe, il başkanları kimlerse onların onay verdiği kişileri okul müdürü, müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü, milli eğitim müdürü yapmak istiyor. Böyle bir zulmü, böyle bir terbiyesizliği, böyle bir haksızlığı eğitim camiasının kabul etmesi mümkün değil" dedi.

Yeni yasadan sonra öğretmen atamalarının da değişeceğini ifade eden Bostan, "Bundan sonra çocuklarımız, torunlarımız öğretmen olmak istiyorsa eğitim fakültesini veya eşdeğer fakülteleri bitirdiğinde, öğretmen olmak istediğinde KPSS'ye girecek, stajyer olarak alınacak, stajyerlikten sonra sözlü sınavına tabi tutulacak, sözlü sınavında başarılı olursa öğretmen olarak atanacak. Yani bu şu demektir; iktidar bundan sonra istediği kişiyi öğretmen yapacak. Sizin puanınızın, bilginizin, tecrübenizin hiçbir önemi yok" şeklinde konuştu.

Şuan görevli birçok okul müdürünün yıllarca görev yaparak, tecrübe kazanarak ve sınavlardan geçerek bu görevlere geldiğine değinen Bostan, "Bunların bütün haklarını alıyor. Bununla da kalmayarak mahkemeye bile müracaat etme haklarını ellerinden alıyor. Millet bunu biliyor mu? Bilmiyor. Bununla ilgili kamuoyunu bilgilendirme noktasında çeşitli eylemler yapmamıza rağmen, bildiriler yayınlamamıza rağmen maalesef basın yayın kuruluşları bu noktada, milleti uyandırma noktasında, yapılan bu haksızlığın, bu zulmün ne olduğu noktasında kamuoyunu bilgilendirmede eksik kaldı" şeklinde konuştu.

Talim Terbiye Kurulu'nun tamamen kaldırıldığını sözlerine ekleyen Hanefi Bostan, "Şimdi herkes istediği yerde istediği şekilde eğitim vermeye başlayacak. Yani şuan da ülkeyi bir kaosa sürüklüyorlar" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Maltepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title