Haberler

Hanedan Eyüp'te

Osmanlı Hanedanı'nın 1924 Yılında Yurt Dışına Gönderilmesinden Sonra Ailesiyle Yerleştiği Mısır'da 1983 Yılında Vefat Eden Şehzade Ali Vasıb Osmanoğlu'nun Naaşı Eyüp'teki Defnedildi.

Osmanlı Hanedanı’nın 1924 yılında yurt dışına gönderilmesinden sonra ailesiyle yerleştiği Mısır’da 1983 yılında vefat eden Şehzade Ali Vasıb Osmanoğlu’nun naaşı Eyüp’teki Sultan Reşat Türbesi’ne defnedildi.

5. Murad’ın torununun oğlu olan Ali Vasıb Osmanoğlu için dün Eyüp Sultan Camii’nde tören düzenlendi. Törene Osmanoğlu’nun oğlu Osman Selahaddin Osmanoğlu, torunları Selim Süleyman, Orhan Murad ve Ayşe Sutton’la çok sayıda aile üyesi katıldı. Osman Selahaddin Osmanoğlu, annesinin isteğiyle Mısır’da gömülen babasının naaşını Türkiye’ye getirip defnetmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kılınan cenaze namazından sonra Osmanoğlu’nun naaşı Eyüp’teki Sultan Reşad Türbesi’ne 1995’te vefat eden eşi Emine Mukbile Sultan’ın yanına defnedildi. Osmanoğlu, Sultan Reşad’dan 90 yıl sonra Türkiye’ye gömülen ilk hanedan reisi oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title