Haberler

Hamzadere Barajına 40 Milyon Tl Ek Ödenek

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, İnşaat Çalışmaları Süren Hamzadere Barajı'na Ek Ödenek Sağlandığını Bildirdi

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, inşaat çalışmaları süren Hamzadere Barajı'na ek ödenek sağlandığını bildirdi.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarı dönemlerinde sadece su yatırımları için 2003-2010 yılları arasında Edirne'ye yaklaşık 680 milyon TL tutarında ödenek sağlandığını ifade ederek, şunları dedi:

'Hamzadere barajına ise sadece 2006-2009 yıllarında toplam 137 milyon TL ödenek sağlanmıştı. Sağlanan bu ödeneklerle yüzde 1 olan fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 90'lara ulaşmıştır. 2010 yılı yatırım programı kapsamında da baraj için 9.250.000 TL ödenek ayrılmış, şimdi ise yaklaşık 39.880.000 TL ek ödenek çıkartılmıştır. Böylece 2010 yılı için toplam sağlanan ödenek 49.130.000 TL'ye ulaşmıştır.

Hamzadere barajı projesi, Edirne ve bölgemizin ekonomisine yapacağı katkıların yanı sıra kırsal kalkınma ve sosyoekonomik sorunların çözümüne de önemli faydalar sağlayacak bir projedir. Bu proje, Edirne halkının projesidir. Bu nedenle, inanıyorum ki Edirnelilerin gönlünde hak ettiği yeri alacaktır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu'na Edirne halkı adına teşekkür ediyorum.' (SAR-MHD) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title