Haberler

Hamur Belediyesi İçme Suyu Şebekesine Takviye Çalışması Başlattı

Ağrı'nın Hamur İlçe Belediye Başkanlığı Tarafından İçme Suyu Şebekesinde Kış Aylarında Yaşanan Sorunu Gidermek İçin Takviye Çalışması Başlatıldı. Belediye Tarafından Başlatılan Çalışmalarla İlçeye Su Veren Şebeke Deposuna Takviye Amaçlı İki Ayrı Sondaj Vurulduğu Belirtildi.

Ağrı'nın Hamur İlçe Belediye Başkanlığı tarafından içme suyu şebekesinde kış aylarında yaşanan sorunu gidermek için takviye çalışması başlatıldı. Belediye tarafından başlatılan çalışmalarla ilçeye su veren şebeke deposuna takviye amaçlı iki ayrı sondaj vurulduğu belirtildi.

İlçeye içme suyu veren kaynak isale hattının ilkbahar ve kış aylarında meydana gelen sel olaylarında tahrip olduğunu bildiren Belediye Başkanı İsmet Aslan, bu çalışma ile birlikte yaşanacak su sıkıntısına önlem aldıklarını söyledi. Hamur ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Gözlüce köyündeki kaynaktan içme suyu getirdiklerini dile getiren Başkan Aslan, sel felaketleri esnasında bu kaynağın isale hattında büyük ölçüde tahribatın meydana geldiğini söyledi. Başkan Aslan, "Şebeke suyu isale hattımız ilkbahar ve kış aylarında yaşanan sel felaketlerinde büyük ölçüde tahrip oluyor. Bu tür olaylar karşısında ilçemize su vermekte sıkıntı yaşıyoruz. Böylesi durumlarda takviye görevini yapması için iki ayrı yerde sondaj çalışması başlattık. Irgat Çayı tepesinde bulunan bin tonluk su depomuza bir kilometre mesafede başlattığımız iki ayrı sondaj çalışması ile saniyede 10 litre su alacağız. Yaklaşık 40 bin YTL' ye mal olan bu çalışma ile artık su sorunu yaşanmayacaktır. Normal hatta meydana gelen problemde bu kuyulardan ilçemize su verilecektir" dedi.

(İD-AKK-Y)

11.11.2007 14:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title