Haberler

Hamsi Şenliğinde 2 Ton Hamsi 2 Saatte Tüketildi

RİZE'de geleneksel hamsi şenliğinde, 2 ton hamsi, 2 saat içerisinde tüketildi. Şenlikteki yarışmada, 1 dakikada içi hamsi dolu ekmeği yiyip bitiren Kastamonulu Fatih Gürleyen birinci oldu.

Rize Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen hamsi şenliğine katılım yoğun oldu. Sağanak yağışa rağmen sahildeki alanı dolduran vatandaşlar, öğle saatlerinde başlayan şenlikte, hamsi ikramının yapıldığı mangalların önünde kuyruk oluşturdu. Şenlikte 2 ton hamsi, 2 saat içerisinde tüketildi. Şenliğe katılanlar, tulum ve kemençe eşliğinde horon da oynayıp eğlendi. Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, halka hamsi ikramında bulundu.

'HERKESE HAMSİ İKRAM EDECEĞİZ'

Belediye Başkanı Reşat Kasap, hamsinin Rize'nin en önemli ürünlerinden biri olduğunu ifade ederek, "Dördüncü kez bu faaliyeti organize ediyoruz. Yağmurlu bir hava olmasına rağmen güzel bir katılım oldu. Muhteşem bir atmosferde etkinliğimizi yapıyoruz. İl dışından da katılan misafirlerimiz var. İki ton hamsi hazırlandı, devamı da var. Katılan herkese hamsi ikram edeceğiz" dedi.

'ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYON'

Hamsi şenliğine ilk kez katılanlar da etkinlikten hayli memnun kaldıklarını belirterek, "Yağmura rağmen hamsi yemeye geldik. Her yıl şenliklere katılıyoruz. Bu yıl yağmur yağdı fakat yine şenliğe geldik. İnsanlar bir araya gelip, eğlenip, yemek yiyorlar. Çok güzel bir organizasyon oluyor" diye konuştu.

HAMSİ YEME YARIŞMASI YAPILDI

Öte yandan, şenlikte en hızlı hamsi yeme yarışması da düzenlendi. Yarışmaya katılan 10 yarışmacı, 1 dakikada içi hamsi dolu ekmeği bitirmeye çalıştı. Yarışmada, Kastamonulu Fatih Gürleyen birinci oldu. Gürleyen, 1 dakikada bir ekmek dolusu hamsiyi hiç nefes almadan yediğini söyledi. Yarışmada başarılı yarışmacıya çeyrek altın hediye edildi.

- Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title