Haberler

Hammamatsu: Türkiye A Milli Basketbol Takımı, Avustralya'yı 76-68 Mağlup Etti

Türkiye A Milli Basketbol Takımı, 2006 Dünya Şampiyonası'nda C Grubu'nda Avustralya'yı 76-68 yenerek, gruptaki ikinci maçını da kazandı.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı, 2006 Dünya Şampiyonası'nda C Grubu'nda Avustralya'yı 76-68 yenerek, gruptaki ikinci maçını da kazandı.

Milli Direktör Doğan Hakyemez ise maç sonrası yaptığı açıklamada, Ay-yıldızlı takımın yükseliş içinde olduğunu belirterek, "Bu takım geriye düşse de mücadeleyi bırakmıyor. Dünya basketbolunun önemli ülkelerinden Litvanya ve Avustralya'yı yenmek müthiş bir şey. Bu galibiyeti Türk halkına hediye ediyoruz" dedi.

Kaptan İbrahim Kutluay ise Avustralya'nın ilk yarının sonunda yakaladığı farkın suni bir fark olduğunu belirterek, "Avustralya'dan daha iyi bir takım olduğumuzu biliyorduk. Yorgun olmamız, rakibin sert defans yapması ve top kayıplarımız nedeniyle geriye düştük. Avustralya suni bir fark yakaladı. Savunmada toparlanıp, top kayıplarını azalttığımız zaman farkı azaltacağımızı biliyorduk. Akıllı basketbol oynadık, inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik ve kazanmasını bildik. Bu takımdaki tüm oyuncular geriye düşse de mücadeleyi bırakmıyor, aynı azimle mücadele ediyor. Tüm takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum" dedi.

Bundan sonra işlerinin daha zorlaştığını dile getiren milli basketbolcu İbrahim Kutluay, "Şampiyonaya gelirken biz kolay rakip olarak görüyorlardı. Artık işimiz daha zor olacak, rakiplerimiz bize daha fazla önem alacaklar. Aynı konsantrasyonla oynayıp, tüm maçları kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli basketbolcu Kaya Peker de, Avustralya'nın sert oynadığını ifade ederek, "İlk yarıda suni bir fark oluştu. Bu farkı kapatabileceğimizi düşünüyorduk. Şansımız da yardım etti ve Avustralya'yı yendik" diye konuştu.

Milli basketbolcu Kerem Tunçeri ve Ermal Kurtoğlu da, Avustralya'nın çok sert müdafaa yapan bir takım olduğunu ifade ederek, "Çok sert bir müdafaa yapan takıma karşı oynadık. Takım gibi oynamamız galibiyeti getirdi. Mücadele üst seviyeydi. Buraya gelirken Katar ile grubun sürpriz takımı olarak değerlendiriyorduk. Ama şimdi rakiplerimiz bize daha fazla önem alacaklardır. Bundan sonra oynayacağımız maçlar daha zor geçecek. Ama arkadaşlarımızla daha iyi konsantre olarak zoru aşacağız" diye konuştular.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title