Haberler

Hamit Kaplan'ın Ölümünün 35. Yıl Dönümü

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Hamit Kaplan, Ölümünün 35

Dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Hamit Kaplan, ölümünün 35. yıl dönümünde Amasya'nın Hamamözü ilçesinde kabri başında anıldı.

Çorum yakınlarında 1976 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden milli güreşçi Hamit Kaplan için kabri başında tören düzenlendi. Törene, Hamit Kaplan'ın oğlu Atilla Kaplan, Vali Halil İbrahim Daşöz, Kaymakam Ertuğrul Avcı, Hamamözü Belediye Başkanı Mehmet Canıbek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Kapçak, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Nazlı, kurum ve kuruluşların yetkilileri, Amasya Güreş Eğitim Merkezi güreşçileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende bir konuşma yapan Vali Daşöz, 'Amasya olarak ülkemize Hamit Kaplan gibi büyük şampiyonlar yetiştirmekten dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz' dedi.

Şampiyon güreşçi Kaplan'ın genç yaşına rağmen yaşamı boyunca önemli başarılar elde ederek en eski sporlardan biri olan ata sporu güreşe büyük hizmet verdiğini kaydeden Daşöz, Hamit Kaplan'ı ölümünün 35. yıl dönümünde saygı rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.

Daşöz, Kaplan'ın hayatı ve sporcu kimliğiyle gelecek kuşaklara örnek olduğunu da belirtti.

Kaymakam Avcı ise Hamit Kaplan'ın milli mayoyu 175 kez giyerek her sporcunun ulaşamayacağı bir rekoru kırdığını anımsattı.

Kaplan'ın başarılı sporcu kimliğinin yanı sıra kişiliğiyle de toplum tarafından sevilen bir insan olduğunun bilindiğini ifade eden Avcı, Hamit Kaplan gibi, hocası Adil Candemir gibi güreşçilerin yetişmesinin zor olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, İlçe Müftü Vekili Muharrem Gül tarafından okunan dua sonrası milli güreşçinin ismini taşıyan Hamit Kaplan Spor Salonu'nda, yıldızlar ve minikler kategorisinde 60 sporcu tarafından temsili güreş müsabakaları yapıldı.

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde 1934 yılında dünya gelen ve 21 yaşında güreş hayatına başlayan Hamit Kaplan, spor hayatı boyunca çeşitli başarılara imza attı.

Dünya ve olimpiyat şampiyonu ünlü güreşçi, 5 Ocak 1976'da Çorum'da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

(KÜ-HS-DLK-SSG) - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title