Haberler

Hamile Doktorun Darp Edildiği İddiası

Ağrı'da 7 aylık hamile doktoru darp ettiği iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

Ağrı'da 7 aylık hamile doktoru darp ettiği iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ağrı Devlet Hastanesi'nde görev yapan 7 aylık hamile nöroloji uzmanı Nevroz Ünlü, poliklinikte muayene yaptığı sırada bir hasta yakını olduğu öğrenilen F.E. adlı kişinin saldırısına uğradı.

Uzun süre beklediğini ileri süren F.E. duruma sinirlenip, hastasına daha önce bakmasını isteyerek, Ünlü'nün üzerine yürüdü. Kadın doktorun karnına tekme atan F.E. çevredekilerin müdahalesiyle poliklinikten uzaklaştırıldı. Olayın ardından Ünlü'ye, doktor arkadaşları tarafından acil serviste müdahale edildi. F.E. ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

Ünlü'ye 10 gün iş göremez raporu verildiği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Ağrı Tabipler Odası, Sağlık İş-Sen ve Dev Sağlık-İş Sendikası Ağrı Şubesi, ortak yaptıkları basın açıklamasında, doktorun darp edilmesi olayını kınadı.

Tabipler Odası Başkan Heval Bozdağ, Ünlü'nün 105'inci hastasını muayene ettiği sırada bir hasta yakınının saldırısına uğradığını belirtti. Bozdağ, Ünlü'nün artık hasta bakamaz duruma geldiği sırada bu saldırının gerçekleştiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Arkadaşımız, bir hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Bunun her yıl birçok örneğini görüyoruz. 'Bunun izahı nedir-' Bu olaylar neden tekrar edilmektedir. Darp edilen bir kadın hekim. Kadına yönelik şiddetin gündemden bir türlü düşmediği ülkemizde bu seferde sağlıkta şiddetin hedefi bir kadın oldu. Şiddet mağduru kadın hekim arkadaşımız aynı zamanda 7 aylık hamile ve bir anne. Saldırgan, arkadaşımızın karnına tekme atmaktan sakınmıyor. Bu kişiyi gözü dönmüş yapan ne-" dedi.

Ağrı Devlet Hastanesi yönetimi de internet sitesinden olayı kınayarak,

"Hastanemiz doktorlarından nöroloji uzmanı Nevroz Ünlü, hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Hastane yönetimi olarak bu saldırıyı kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Fatma Güven

Yayıncı: Emine Konuk - AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

Tabipler Odası Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title