Haberler

Hamdullah'ın Karaciğeri İlayda'ya Uygun Çıkmadı "Hamdullah'ın Organları Can Olacak" Haberine Ek

Kent Hastanesi Karaciğer nakil Grubu Sorumlusu Doç Dr Murat Kılınç, ilk doku testlerinde İlayda'ya uygun bulunan karaciğerin çıkartıldığında nakil için elverişsiz olduğunun görüldüğünü belirterek "Karaciğer iyi değildi.

Kent Hastanesi Karaciğer nakil Grubu Sorumlusu Doç Dr Murat Kılınç, ilk doku testlerinde İlayda'ya uygun bulunan karaciğerin çıkartıldığında nakil için elverişsiz olduğunun görüldüğünü belirterek "Karaciğer iyi değildi. Bu koşullarda nakil yapmamız mümkün değil. Bu nedenle nakilden vazgeçtik" dedi.

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde oturan evhanımı Gülçin Kılınçaslan (27) ile çanta imalatçısı Rüstem Kılınçaslan'ının 3 çocuğunun en küçüğü olan İlayda'nın karaciğer rahatsızlığı doğumundan üç ay sonra belirlendi. 3 Mayıs 2010'da doğan İlayda'ya önce Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördü. Hastalığının nedeni belirlenemeyen, ancak karaciğer sirozu gelişen İlayda nakil için Kent Hastanesi'ne sevk edildi. Anne Kılınçaslan'ın doku grubu bebeğine uydu. Ancak annenin yağlanmış karaciğerinin düzelmesi beklenirken, hastalığı yüzünden yaşıtlarından daha küçük olan İlayda'nın da nakil olabilmesi için büyümesi, kilo alması istendi. İlayda nakile, anne kızına canından can vermeye hazırlanırken, bugün bağış karaciğer müjdesinin kendilerine verildiğini belirten baba Kılınçaslan, "Kızım adına çok sevinçliyim. Bu bağış kızıma hayat verecek. Ancak bir o kadar da kızıma karaciğeri nakledilecek bebek ve ailesi için üzülüyorum. Acılı aileye başsağlığı, sabır diliyorum. onlara çok teşekkür ederim" dedi. anne Kılınçaslan ise bir anne olarak Hamdullah'ın ailesinin neler yaşadığını, neler hissettiğini çok iyi anladığını, konuşacak söz bulamadığını belirtti, "Hamdullah'a tanrıdan rahmet, ailesine başsağlığı, sabır diliyorum" diye konuştu.

KARACİĞER UYGUN ÇIKMADI

Karaciğeri gördükten sonra İlayda'ya takılıp takılmayacağının kesinleşeceğini belirten Kent Hastanesi Karaciğer nakil Grubu Sorumlusu Doç. Dr. Murat Kılınç, ilk doku testlerinde İlayda'ya uygun bulunan karaciğerin çıkartıldığında nakil için elverişsiz olduğunun görüldüğünü belirterek "Karaciğer iyi değildi. Bu koşullarda nakil yapmamız mümkün değil. Bu nedenle nakilden vazgeçtik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title