Haberler

Hamburg'da Kıvırcık Ali Anısına 'umuda Türkü' Konseri

Hamburg'un Dammtor parkı Planten und Blomen Parkı'nda dördüncü kez düzenlenen Hüseyin Duman yönetiminde 253 kişilik saz ekibi, koro, yoğun ilgi gördü ve dakikalarca alkış aldı.

Hamburg'un Dammtor parkı Planten und Blomen Parkı'nda dördüncü kez düzenlenen Hüseyin Duman yönetiminde 253 kişilik saz ekibi, koro, Aydın Efeler ve folklör gösterisi izleyenlerden yoğun ilgi gördü ve dakikalarca alkış aldı. Müzik yönetmeni Hüseyin Duman, bu seneki konseri kaza sonucu hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kıvırcık Ali anısına düzenlediklerini söyledi.

HAMBURG'un şehir merkezi yakınındaki Dammtor parkında bulunan Planten und Blomen Parkı'nda 4. kez düzenlenen 'Umuda Türkü' konserinde türkü severler türküler eşliğinde yine doyasıya eğlendiler. Müzik yönetmeni Hüseyin Duman eşliğinde saz ekibi, koro, Aydınlı efeler ve folklör gösterisiyle toplam 253 kişilik grup izleyenleri adeta büyüledi.

Düzenlenen Umuda Türkü konserinde saz ile Aşık Veysel, Aşık Mahsuni ve diğer aşıkların türkülerinin yanı sıra kaza sonucu hayatını kaybeden Kıvırcık Ali'nin de türküleri koro üyeleri tarafından seslendirildi.

Müzik yönetmeni Hüseyin Duman, organize ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bu sene 4. kez böyle bir etkinlik düzenledik. Tüm aşıklarımızın ve üstadlarımızın yanı sıra ünlü sanatçı Kıvırcık Ali'nin de eserlerine yer verdik. Bu sene bu konseri onun anısına düzenledik ve türkülerle anıyoruz. Toplam 253 kişilik kadro ile Anadolu yöresinin 36 türküsünü seslendirdik.

Ayrıca Aydın efeleri ve çocuklarımızdan oluşan foklör ekibiyle izleyenlere Türkiye'nin ve türkülerin tanıtımını, kültürümüzü en iyi şekilde anlattığımızı düşünüyorum" dedi. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Hüseyin Duman ve ekibini tebrik ettiğini, bu tür etkinliklerle Türkiye ve Türk kültürünü tüm insanlara tanıttığını belirtti. Konuşmadan sonra yaklaşık 20 güvercini barış, dostluk ve kardeşlik için havaya uçuran Başkonsolos Devrim Öztürk ve siyasi temsilciler, dernek başkanları izleyenlerden alkış aldılar.

Düzenlenen etkinliğe Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Eyalet Parlamentosu Milletvekili Filiz Demirel (GAL), SPD Altona İlçe Meclisi üyesi Behçet Algan, Nebahat Güçlü, TGH Başkanı Hüseyin Yılmaz ve çok sayıda siyasi temsilciler, dernek başkanları ve türkü severler, Alman ve Türk vatandaşları açık havada türküleri dinleyerek eğlendiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Kültür Sanat Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title