Haberler

Hamas ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşması İmzalaması

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştü.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştü.

Heniyye'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Heniyye, Katar Emiri Şeyh Temim'i telefonla arayarak Hamas ve Fetih'in Mısır'ın başkenti Kahire'de vardığı uzlaşı anlaşması imzalamasıyla ilgili bilgi verdi.

Hamas'ın uzlaşı anlaşmasını uygulamayı ve ona bağlı kalmayı önemsediğini kaydeden Heniyye, dostların ve kardeşlerin beklediği bu uzlaşıya ulaşmak için Katar'ın geçmiş yıllarda gösterdiği çabaları hatırlattı.

Katar Emiri Temim de ülkesinin Filistin davasına yönelik tutumunu vurgulayarak, Mısır gözetiminde varılan uzlaşı anlaşmasını memnuniyetle karşıladığını ve desteklediğini ifade etti.

Ülkesinin Filistin halkının yanında durmaya ve özellikle insani yöndeki sıkıntılarının hafifletilmesi konusunda yardıma devam edeceğini hatırlatan Şeyh Temim, uzlaşı adımlarının arzulanan hedefine ulaşıncaya kadar başarıyla devam etmesi temennisinde bulundu.

Hamas ve Fetih heyetleri Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında dün Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşma kapsamında, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümetinin en geç 1 Aralık 2017 tarihine kadar Gazze'deki tüm görevlerini Batı Şeria'da olduğu gibi yerine getirmesi planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Heniyye Katar Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title