Haberler

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye: "Filistinlilerin ABD'nin sözde Orta Doğu barış planına karşı...

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistinlilerin ABD'nin sözde Orta Doğu barış planına karşı birleşmesi gerektiğini söyledi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistinlilerin ABD'nin sözde Orta Doğu barış planına karşı birleşmesi gerektiğini söyledi.

Heniyye, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Filistin meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'nin sözde Orta Doğu barış planını değerlendiren Heniyye, Hamas'ın bu anlaşmaya karşı çıktığını hatırlattı.

Planın, Filistin halkı ve bütün bölge için tehdit oluşturduğunun altını çizen Heniyye, "ABD bölgedeki hegemonyasını güçlendirmeye ve Filistinlilerin yaşadığı ülkelere baskı kurmaya çalışıyor. Ayrıca ABD, İsrail'in güçlenmesi için bölgedeki duruma müdahale etmeye çalışıyor." dedi.

Heniyye, planın, Filistin meselesini çözmeyeceğini belirterek, "Bu plan Filistin hareketini engellemeyi ve Kudüs sorununun çözümünü baltalamayı amaçlıyor, İsrail'e, Filistin topraklarının yüzde 30'nu daha işgal etmesine izin veriyor." şeklinde konuştu.

ABD'nin sözde barış planının mültecilerin ülkeye dönmesini de engellediğine dikkati çeken Heniyye, "Bu plan uluslararası hukuku baltalıyor, Filistin meselesiyle ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarını çiğniyor, Arap Barış Girişimi'nin rolünü yok sayıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Heniyye, İsrail'in, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri oluşturduğunu hatırlatarak bu birimlerin Filistin halkı için büyük bir tehdit olduğunu söyledi.

Filistinliler arasında birliğin sağlanması gerektiğini vurgulayan Heniyye, "Milli birliğe ihtiyacımız var. Filistinlilerin ABD'nin sözde Orta Doğu barış planınına karşı birleşmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Filistin uzlaşısı için 4 öneri

İsmail Heniyye, Filistin uzlaşısının sağlanması için 4 öneri sunduklarını, bunlardan ilkinin Filistin'de başkanlık ve parlamento seçimlerinin yapılması olduğunu söyledi.

Heniyye, "Kudüs'te seçimlerin yapılması konusunda İsrail'e baskı kuracağız. Seçimler, Kudüs ve Gazze Şeridisiz gerçekleşemez. Bunu çok kez dile getirdik." dedi.

İkinci önerinin, tüm Filistinli grupların katılacağı ulusal bir toplantı düzenlenmesi olduğunu belirten Heniyye, üçüncüsünün ise Filistinli grupların genel sekreterliğinin toplanması olduğunu belirtti.

Heniyye, dördüncü önerinin ulusal birlik hükümetinin kurulması olduğunu dile getirerek, "Oluşturulacak hükümetin hedefi, devlet enstitülerinin oluşturulması, seçimlere hazırlığın yapılması ve Gazze Şeridi'nin abluka altından çıkarılmasıdır." diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova'da görüştüklerini hatırlatan Heniyye, Rusya'ya gerçekleştirdikleri ziyaretin Filistin'deki durum ve bölgedeki değişiklikler açısından önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Orta Doğu Hamas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 25 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NİSAN 2024: Faiz kararı CANLI YAYIN! MB faiz oranı yüzde kaç oldu? Konyaspor Başkanı Fenerbahçe ile ilgili ne söyledi? Fenerbahçelileri kızdıracak sözler! DİLAN POLAT ÇIKTI MI? Dilan Polat, tahliye edildi mi? Dilan Polat aylık kazancı ne? SON DAKİKA: Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? MB Faiz oranı açıklandı mı? Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? #129689 Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title