Haberler

Hamas ile Filistin Kurtuluş Örgütü Arasında Gerilim Tırmanıyor

Filistin Kurtuluş Örgütü (Fkö) ile Bağlantılı Grupların Yetkilileri, Dün Cuma Namazından Sonra Düzenlenen Gösteride Gazze Şeridi'nde Bulunan Fkö Yetkililerinin Tutuklanmasına Tepki Gösterdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile bağlantılı grupların yetkilileri, dün Cuma namazından sonra düzenlenen gösteride Gazze Şeridi'nde bulunan FKÖ yetkililerinin tutuklanmasına tepki gösterdi.

FKÖ yetkililerinin tutuklanmasını kınamak ve alınacak tedbirleri ve şiddet eylemlerine nasıl tepki göstereceklerini müzakere etmek için dün akşam Gazze'de bir araya gelen FKÖ liderleri, görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi. FKÖ Yönetim Kurul Üyesi Zekeriya Agha, dün Hamas karşıtı protestoların ardından Hamas güvenlik güçlerinin kendisini dövdüğünü ve aşağıladığını ifade ederken, Filistin Kurtuluş Halk Cephesi Merkez Komitesi üyesi Kayid Ghoul ise, dün protestoculara karşı girişilen sertlik

hareketlerine tepkilerini koyduklarını söyledi. Ghoul, "Filistinli liderler, halk arasındaki bölünmeleri daha az kan dökülecek şeklide sona erdirmek için birlikte çalışmalı. Gazze'deki Filistinliler'e de genel grev yapmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

El Fetih'in Gazze Şeridi'ndeki Sekreteri Ahmed Hals ise, "Hamas, FKÖ liderlerini tutuklayarak tüm kırmızı çizgileri ihlal etti. Hamas gerilimi artırdı. Saldırılara karşı barışçıl protestolara devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Batı'nın desteklediği Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas, geçtiğimiz günlerde sadece FKÖ üyelerinin seçimlere girebileceğini söylemiş ve Hamas'a gelecekteki seçimlere katılmama yasağı getirmişti.

(EL-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title