Haberler

Hamaney: "ABD, İngiliz ve kontrollerindeki basın seçimlerin meşruiyetinin sorgulanması için yoğun çaba içinde"

Güncelleme:

İran lideri Ali Hamaney, ABD, İngiliz ve onların kontrolünde hareket eden basının İran'daki seçimlerin meşruiyetinin sorgulanması için yoğun propaganda yürüttüğünü söyledi.

Hamaney, cuma günü gerçekleştirilecek 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimleriyle ilgili devlet televizyonundan canlı yayınlanan konuşmasında yabancı basının İran seçimleriyle ilgili yayınlarını eleştirdi.

Halkın cuma günü seçimlere katılarak ülkenin kaderini belirleyeceğini dile getiren Hamaney, "Halkın yapacağı büyük eylem seçimlere katılım ve kullanacakları oydur. Halk seçimlere katılacak ve rejime onur verecekler. Herkes seçimlere katılmalıdır. Çünkü ülkenin sosyal nizamı bu katılıma muhtaçtır. Cumhur olmazsa İslam Cumhuriyeti olmaz." dedi.

İran'a düşmanlık yapan odakların özel olarak seçimlere karşı yayın yaptığını savunan Hamaney, "Karşıt propagandalar seçimlerden çok önce başladı. Dünyada hiçbir ülkenin seçimleri bu derece düşmanın saldırılarına maruz kalmıyor. ABD, İngiliz ve onların kontrolünde hareket eden basın seçimlerin meşruiyetinin sorgulanması için yoğun bir çaba içinde. İran'daki seçimleri itham altında bırakmak için kendilerini paralıyorlar. Bunların hedefi seçimleri tahrip etmek ve halkı rejimden uzaklaştırmaktır." ifadelerini kullandı.

İran karşıtı basın ve siyaset organlarının halkı seçimlerden uzaklaştırmanın çabası içinde olduğunu dile getiren Hamaney, şöyle devam etti:

"İran'ın seçimdeki coşku ve heybetini göstermemesi için her şeyi yapıyorlar. Seçim ile meyve sandığını birbirinden ayırt edemeyen halka sahip olan ülkeler 24 saat yaptıkları canlı yayınlarla İran'daki seçimlerin demokratik olmadığını söylüyor. Kabile yönetimine sahip olan bu ülkelere seçimlerin kokusu dahi ulaşmamıştır."

Adaylar arasında yapılan televizyon tartışmalarının seçimlerin rekabet içinde geçtiğinin bir göstergesi olduğunu ileri süren Hamaney, "Halkın şikayet etmeye hakkı vardır fakat sandığa küsmek sorunları çözmez. Halkı seçimlerden soğutanlar rejimi zayıflatmanın ve ülkeyi teröristlerin hareket alanına çevirmenin peşindeler." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ali Hamaney İran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title