Haberler

Hamamatsu: 12 Dev Adam'dan Bir Zafer Daha

2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 3. maçına çıkan Türkiye A Milli Basketbol Takımı, Brezilya'yı müthiş bir mücadelenin ardından 73-71 mağlup etmeyi başardı.

2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 3. maçına çıkan Türkiye A Milli Basketbol Takımı, Brezilya'yı müthiş bir mücadelenin ardından 73-71 mağlup etmeyi başardı.

Türkiye, Dünya Şampiyonası'nda C Grubu'nda oynadığı 3. maçında Brezilya'yı son saniyeleri müthiş bir heyecana sahne olan bir maçın ardından mağlup ederek 3'te 3 yaptı ve Yunanistan'la birlikte grubun zirvesindeki yerini korudu. Milli takımda Serkan Erdoğan 21 sayıyla takımın en skorer oyuncusu olurken, Ender Arslan, son 1.8 saniyede kullandığı iki serbest atıştan birini sayıya çevirerek takımımıza galibiyeti getiren isim oldu.

Maça oldukça hızlı başlayan Türkiye, ilk dakikalardan itibaren maçta üstünlüğünü ortaya koyarken, her iki takımda hücumda başarılı bir oyun ortaya koydu ve ilk çeyrek 25-23 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyotta da etkili oyunu sürdüren millilerimiz bu çeyreği de 18-14 önde kapadı ve devre 43-37 Türkiye lehinde sonuçlandı. İkinci yarıya tutuk başlayan milliler uzun süre sayı üretmekte zorlandı ve savunmada açıklar verdi. Brezilya, üçüncü periyotta sekiz sayılık bir fark yakaladı ve bu çeyreği 21-13 önde kapayarak, üçüncü periyodun sonunda 2 sayı farkla öne geçti. müthiş bir mücadeleye sahne olan son periyotta milli takımda, önce Ermal Kurtoğlu, sağ elinin baş parmağı çıkınca sakatlandı, daha sonra Serkan Erdoğan dizinden ve Kerem Gönlüm de kolundan sakatlandı. Ancak maçtan kopmayan Türkiye, sert savunmasıyla rakibini durdurdu ve NBA'de Phoenix Suns forması giyen Leandro Barbosa'nın 6 saniyede iki serbest atış kaçırmasıyla da, 17-13 önde kapadığı son çeyrekle birlikte maçı da 73-71 kazanmayı başardı.

Türkiye'de Cenk Akyol hariç tüm oyuncular mücadelede süre alma şansı bulurken, Serkan Erdoğan 21 sayıyla en fazla sayı üreten oyuncusu olurken, 4 kez üç sayılık atış denemesinde başarılı oldu. Serkan, maç boyunca, 2 ribaunt alırken 3'te asist yaptı. Türkiye'de, İbrahim Kutluay 14 ve Kerem Gönlüm'de 10 sayıyla skora önemli katkı yapan isimlerden oldular.

Türkiye'yi 2002 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Indianapolis'te son saniye basketiyle deviren ve kupa dışına iten Brezilya'da ise Phoenix'le geçtiğimiz günlerde 5 yıllık sözleşme imzalayan Barbosa, 26 sayıyla maçın en skorer ismi olmasına rağmen takımını galibiyete taşıyamadı. Üç maçta 2 yenilgi birde galibiyet alan Brezilya'da Marcelinho Machado'da 13 sayıya skora katkı yaptı.

Grupta bugün oynanan bir diğer maçta ise Yunanistan Avustralya'yı son saniyelerde attığı basketle 72-69 mağlup etmeyi başarmıştı. Yunanistan ve Türkiye C Grubu'nda 3'te 3 yaparak grupta zirvede bulunurken, Avustralya, Litvanya ve Brezilya'nın ise, birer galibiyeti bulunuyor. C Grubu'nun en zayıf takımı olarak gösterilen Katar'ın ise grupta galibiyeti bulunmuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title