Haberler

Haluk Ulusoy: Hedefimiz Final Oynamak

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Yeni Yıl Nedeniyle Yaptığı Açıklamada, Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin Önemine Değinerek, "Futbolumuzun Sınıf Atlayacağı Bir Arenaya Gidiyoruz, Hedefimiz Final Oynamak" Dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, yeni yıl nedeniyle yaptığı açıklamada, Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin önemine değinerek, “Futbolumuzun sınıf atlayacağı bir arenaya gidiyoruz, hedefimiz final oynamak” dedi.

Ulusoy, Federasyon'un resmi internet sitesinde yer alan mesajında, her zaman büyük hedeflerin insanı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Avrupa Şampiyonası'nda da hedefimiz büyük. Final oynamayı istiyoruz. Bunu başaracak kadroya, güce, deneyime de sahibiz.

Futbolumuzun sınıf atlayacağı bir arenaya gidiyoruz. Ancak bu arena, yalnızca futbolumuza sınıf atlama olanağı sunan bir yapıda da değil. Aynı zamanda ülkemize büyük katkılar yapacak bir organizasyon. Tüm dünyanın yakından izleme olanağı bulacağı Avrupa Şampiyonası, ülke tanıtımı açısından büyük şans. Turizmimiz açısından büyük fırsat. İşadamlarımız, sanayicilerimiz açısından çok faydalanacakları bir mecra.”

“SÖZÜMÜZÜ YÜZAKIYLA YERİNE GETİRDİK”

“Bu ülkeye bir söz verdik ve yüzakıyla yerine getirdik” diyen başkan Ulusoy, göreve geldiklerinde hiç de iç açıcı olmayan bir tabloyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Ulusoy, o dönemde, milli takımın İsviçre maçında yaşanan olaylar nedeniyle FIFA tarafından ağır bir cezaya çarptırıldığını, 6 maçın yurt dışında oynamak zorunda bırakıldığını, üstelik dünya kupası finallerine gidememenin moral bozukluğunun yaşandığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O günlerde yaptığım açıklamalarda 'Önce bu cezayı indireceğiz, sonra da finallere gideceğiz' demiştim. İnançla yola koyulduk. Güvenle birbirimize sarıldık. Azimle çalıştık. Her kademede büyük bir çaba harcadık. FIFA tarihinde bir ilki, yoğun bir spor diplomasisiyle gerçekleştirdik. Cezayı 3 maça indirdik. Ardından da sahada verdiğimiz mücadeleyle finallere katılma hakkını elde ettik. Yani, sözümüzü yerine getirdik.”

“20 MİLYON YTL'Yİ FİNALLER BAŞLAMADAN KASAMIZA KOYABİLİRİZ”

Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılmanın, Türk futbolu açısından “büyük bir ufkun aralanması” demek olduğunu ifade eden Haluk Ulusoy, “Bunu prestij, itibar, saygınlık, marka değerinin artması açısından çok önemli kazanımlar getireceği hepimizin malumu. Ekonomik açıdan bakıldığında da kazanımlarımız çok büyük” dedi.

Ulusoy, finallere gittikleri için UEFA'nın ödeyeceği katılım payının 7,5 milyon Avro olduğunu söyleyen Haluk Ulusoy, şöyle konuştu:

“Finaller öncesi oynayacağımız 5 hazırlık maçından beklediğimiz asgari gelir 7,5 milyon YTL. Neresinden bakarsanız bakın, finallere başlamadan kasamıza girecek olan rakam 20 milyon YTL'nin üzerinde. Bunu grupta alınacak her galibiyete verilecek 1 milyon, her beraberliğe ödenecek 500 bin Avro'yu da ekler ve çeyrek finale yükselmenin 2, yarı finale çıkmanın 3, ikinci olmanın 4.5, şampiyonluğu kazanmanın 7,5 milyon Avro daha artı değer oluşturacağını düşünürseniz, arzuladığımız hedefe varmamız halinde, ne denli büyük rakamlara ulaşacağımızı tahmin edebilirsiniz.”

“FUTBOLDA İYİ ŞEYLER OLUYOR”

“Futbolda iyi şeyler oluyor. Olmaya da devam edecek” diyen başkan Ulusoy, göreve geldiğiklerinde 85 milyon YTL olan federasyon bütçesinin, şimdi 145 milyon YTL'ye çıktığını açıkladı.

Haluk Ulusoy, Avrupa Şampiyonası sonrası elde edeceğimiz girdilerle bu rakamın 200 milyon YTL'ye yaklaşacağını, yani böylece 2 yılda yaklaşık 2.5 misli bir bütçe artışına ulaşmış olacaklarını söyledi.

Sponsor gelirlerini 11 milyon YTL'den 23 milyon YTL'ye çıkardıklarını dile getiren Ulusoy, şampiyona sonrası bunu 30 milyon YTL'ye çıkarmak istediklerini kaydetti.

Ulusoy, altyapıya yapılan yatırımları 3 milyon YTL'den 11 milyon YTL'ye yükselttiklerini, engelliler futboluna 4 milyon YTL'lik bir katkı yaptıklarını anlatırken, bu hizmet ve yatırım ataklarının giderek artan oranlarla süreceğini söyledi.

REKABETÇİ LİG

Yalnızca ekonomik yönden değil, yasal düzenlemelerden rekabetçi bir lig yapısının oluşmasına dek uzanan geniş bir yelpazede çok önemli hizmetlere imza attıklarını belirten Haluk Ulusoy, “Mesela bu sezonun ilk yarısını Sivasspor'un lider bitirmesi, o rekabetçi lig yapısındaki yansımalardan biri. Yeni yılda yeni projeler ve yeni başarılarla Türk futbolunun hizmetinde olmayı sürdüreceğiz. Azimle, kararlılıkla görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Biz, bu hizmet yarışında bu ülkenin layık olduğu başarıları ve hedefleri kovalarken, karşılığında bir kelimeyle özetlenebilecek bir beklentinin içerisindeyiz” diye konuştu.

Ulusoy, yeni yıl mesajında son olarak ,”Huzurumuz ne kadar yerinde olursa, hizmetlerimizin de o denli büyük olacağından kimse kuşku duymasın. Bu vesileyle başta futbol ailesi, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu, keyifli ve mutlu bir yıl diliyorum” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title