Haberler

Halter Milli Takımı, Fransa'ya Gitti

Fransa'nın Strasbourg Şehrinde Düzenlenecek Avrupa Halter Şampiyonası'na Katılacak Halter Milli Takımı, Öğle Saatlerinde Bu Ülkeye Gitti.

Fransa'nın Strasbourg şehrinde düzenlenecek Avrupa Halter Şampiyonası'na katılacak Halter Milli Takımı, öğle saatlerinde bu ülkeye gitti.

Halter Milli Takımı, turnuvaya 8 erkek ve 7 bayan sporcu ile katılıyor. Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, hedeflerinin takım halinde ilk 3 girmek olduğunu belirtirken, bayan milli halterci Nurcan Taylan ise hedefinin altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Atatürk Havalimanı'nda hareket öncesi açıklamalarda bulunan Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, sakatlık ve bazı olumsuzluklara rağmen şampiyonada başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını belirti. Amaçlarının takım halinde ilk üçe girmek olduğunu belirten Akkuş, başta Taner Sağır ve Nurcan Taylan olmak üzere en az 4 sporcudan madalya beklediklerini söyledi.

Bayan milli halterci Nurcan Taylan ise, iyi bir hazırlık devresi geçirdiklerini belirterek, önceki yıllarda gösterdiği başarıyı tekrarlamak istediğini ve yine madalya alarak Türkiye'ye dönmek istediğini kaydetti.

Milli halterci Yasin Aslan da, madalya şansı olduğunu belirterek, Türk halkını sevindirmek adına kilosunda şampiyon olmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Halter Milli Takımı'nın Fransa'ya sakatlıklar nedeniyle son anda yapılan bazı değişikliklerle gittiği belirtildi. Erkeklerde kampta sakatlanan 105 kiloda Bünyamin Sudaş ile ameliyat olan Mete Binay ve cezaları süren Halil Mutlu ile Sedat Artuç bulunmuyor. Bayanlarda ise dirseğindeki sakatlığı nükseden Emine Bilgin, Fransa'da yarışamayacak. Halter Milli Takımı kafilesinde şu sporcular yer alıyor:

"Erkekler: 56 kilo Gülbeyi Akti, 62 kilo Erol Bilgin, Mücahit Yağcı, 69 kilo Ekrem Celil, Yasin Aslan, 77 kilo Taner Sağır, 85 kilo İzzet İnce, 94 kilo Hakan Yılmaz

Bayanlar: 48 kilo Nurcan Taylan, Sibel Özkan, 53 kilo Yeşim Çelikkaya, 58 kilo Seda İnce, Aylin Daşdelen, 63 kilo Sibel Şimşek, + 75 kilo Derya Açıkgöz".

(TC-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title