Haberler

Halkın Çoğu Dişlerini Az Fırçalıyor

Türk Halkı'nın Büyük Çoğunluğu Dişlerini Günde Bir Kez Fırçaladığı Saptandı. Sosyo Ekonomik Statü Azaldıkça, Diş Fırçalama Alışkanlığı da Azalıyor. En Düzenli Diş Fırçalama Alışkanlığı İç Anadolu Bölgesi'nde Görülürken, Dişlerini En Düzensiz Fırçalayan Bölge İse Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi Oldu.

Türk Halkı’nın büyük çoğunluğu dişlerini günde bir kez fırçaladığı saptandı. Sosyo ekonomik statü azaldıkça, diş fırçalama alışkanlığı da azalıyor. En düzenli diş fırçalama alışkanlığı İç Anadolu Bölgesi’nde görülürken, dişlerini en düzensiz fırçalayan bölge ise Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi oldu.

Medicana Hastaneler Grubu tarafından Türk Halkı’nın diş ve ağız sağlığına verdiği önemi ve diş doktoruna gitme alışkanlığını belirlemek üzere Türkiye kentsel nüfusunu temsil eden bin kişi ile 11 il merkezinde yaptırılan “Diş Sağlığı Araştırması” sonuçları açıklandı.

GÜNDE ÜÇ KEZ FIRÇALAMA ALIŞKANLIĞI ARTIK YOK

Araştırma sonuçlarına göre, halkın yüzde 36’sı dişlerini günde bir defa, yüzde 24’ü iki defa, yüzde 12’si ise iki günde bir fırçalıyor. Kadın katılımcıların erkek katılımcılara oranla diş sağlığına daha fazla özen gösterdiğini ortaya koyan araştırmaya göre, 65 yaş üstünde diş fırçalama alışkanlığı terk ediliyor. 15?24 yaş grubu arasındaki gençlerin büyük çoğunluğu (yüzde 51.9) dişlerini günde bir defa fırçalamakla yetiniyor.

Medicana Diş Sağlığı Araştırması’na göre, günde en az iki kere diş fırçalama alışkanlığı üst sosyo ekomik seviyede daha sık görünüyor. Sosyo ekonomik statü azaldıkça diş fırçalama sıklığı da azalıyor.

İÇ ANADOLU FIRÇALAMADA BİRİNCİ

Araştırma, İç Anadolu Bölgesinde yaşayan halkın diş fırçalama konusunda, günde iki kere ile en düzenli tutumu sergilediği ortaya koyarken, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan halkın ise yüzde 33.4’ü dişlerini hiç fırçalamadığını belirledi.

YILDA BİR KEZ DİŞ DOKTORUNA GİDİLİYOR

Halkın yüzde 20’sinin en son 1 yıl önce, yüzde 15’i 6 ay önce, yüzde 12.7’si ise 2 seneden daha uzun zaman önce diş hekimine gittiğinin belirlendiği araştırma, Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgelerinde yaşayan halk diş hekimine gitme sıklığında başı çekerken Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi halkının yüzde 40’ı hayatları boyunca hiç diş hekimine gitmediğini ortaya koydu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title