Haberler

Halkevleri'nden TOKİ Protestosu

Güncelleme:

Halkevleri üyeleri, 10 kişinin hayatını kaybettiği Samsun'daki sel felaketiyle ilgili Bakan Bayraktar'ı protesto etti.

Taksim'de biraya gelen Halkevleri üyesi bir grup, 10 kişinin hayatını kaybettiği Samsun'daki sel felaketi nedeniyle açıklama yaptı.

Grup üyeleri "Gerçek Afet TOKİ'dir.Yağmur değil TOKİ öldürür" yazılı pankart açarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın görevden alınmasını istedi

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA

Halkevleri üyesi bir grup 19.30 sıralarında Taksim Tramvay durağında bir araya gelerek Samsun'da meydana gelen sel felaketinde 10 kişinin hayatını kaybetmesini protesto etti. 'Gerçek Afet TOKİ'dir.Yağmur değil TOKİ öldürür" yazılı pankart açan grup üyeleri adına İstanbul Halkevleri Başkanı Özge Ozan açıklama yaptı. Ozan yaptığı açıklamada 'Kentsel dönüşümle emekçilerin barınma hakkını yok eden, TOKİ canavarını yaratan, kentlerimize baktığında sadece sermaye için rant alanları gören, afet yasası adı altında yeni bir kentsel yıkım dönemi başlatan AKP, ölümlerin sorumlusudur. Erdoğan Bayraktar derhal görevden alınmalıdır.TOKİ'nin yetkileri elinden alınmalıdır. Bugüne kadar inşa ettiği tüm yapılar meslek odalarının, AKP'den sermayeden bağımsız bilim insanlarının gözetiminde derhal kontrol edilmelidir.Sermayeye rant aktarmayı hedefleyen rantsal dönüşüme hemen son verilmelidir.Afet yasası geri çekilmelidir" dedi. Grup üyeleri bir süre slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Taksim Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title