Haberler

Halkbank'ın Kredileri Yüzde 28 Artışla 333.6 Milyar Liraya Çıktı

– Halkbank'ın 2018 yılında toplam kredileri bir önceki yıla göre yüzde 28 artışla 333.6 milyar liraya yükseldi.

– Halkbank'ın 2018 yılında toplam kredileri bir önceki yıla göre yüzde 28 artışla 333.6 milyar liraya yükseldi. Bankanın KOBİ kredilerini de içeren toplam ticari kredileri aynı dönemde yüzde 31.6 artarak 288.9 milyar liraya ulaştı.

Halkbank, 2017 yılsonuna kıyasla yüzde 28.8 artırdığı toplam mevduatını 248.9 milyar liraya çıkarırken, bilanço büyüklüğünü yüzde 23.9 artırarak 378.4 milyar liraya yükseltti. Bankanın, bu sonuçlarla birlikte KOBİ kredileri alanındaki pazar payını yüzde 15.9 oldu.

Müşterilerinin faaliyet alanlarındaki her türlü talep ve ihtiyacına özel çözümler üreterek, ülke ekonomisine güçlü desteklerini sürdürdükleri bir yıl geçirdiklerine dikkat çeken Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi:

"Halkbank olarak önceliğimiz müşterilerimize temas etmek, onları dinlemek, ihtiyaçlarını doğru tespit edip yerinde çözüm önerileri getirmektir. 80. yaşımıza yakışan bir performans gösterdiğimiz 2018 yılında da Bankamız, Türkiye'de esnaf ve KOBİ'lerin en güçlü destekçilerinden biri olmuştur. Güçlü mali yapımızı koruyarak yürüttüğümüz özverili faaliyetler piyasa istikrarına katkı sağlamış, Bankamız ismini taşımaktan gurur duyduğumuz halkımıza kaliteli hizmet vermenin onurunu yaşamıştır. Toplam kredilerimizde ve toplam mevduatımızdaki yüksek artış, ekonomideki nakit akışının garantörlerinden biri olduğumuzu bir kez daha göstermiştir."

İşletmelerin nakdi veya gayrinakdi krediye ihtiyaç duydukları anda akla gelen ilk bankalardan birinin Halkbank olduğunu belirten Arslan, KOBİ nakdi kredilerindeki pazar payını yüzde 15.9'a çıkardıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bankacılık faaliyetlerimizi kamu, finans sektörü ve reel kesim arasında koordineli çalışmayı öngören Yeni Ekonomi Programına bağlı kalarak yürütmekteyiz. KGF teminatlı krediler, TOBB işbirliğiyle hayata geçirilen Nefes Kredisi ve TİM ile imzaladığımız ihracat seferberliği protokolü sektörel işbirliği içerisinde yaptığımız çalışmaların verimli örnekleri olmuştur. 40 bin işletmenin faydalanması planlanan KOBİ Değer Kredisi kullandırımında da, Nefes Kredisi ve KGF teminatlı kredilerde olduğu gibi yine üst sıralarda yer alacağız. Kredi kart borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla sunduğumuz Halk Destek Kredisiyle de piyasa istikrarına güçlü bir katkı sağlayacağız. Ayrıca, diğer kamu bankalarının da desteğiyle hayata geçirilen konut kampanyası, imar barışı ve bedelli askerlik kredisi gibi birçok ürünümüz iç piyasanın canlılığına önemli katkılarda bulunmuştur. Nakdi kredilerde bu yıl önceliğimiz yine KOBİ'ler olacak, Türkiye ekonomisine verdiğimiz destekler ülkemizi daha da ileri taşıyacaktır."

Bankanın kuruluş misyonuna uygun olarak esnaf ve sanatkarlara kesintisiz destek verdiğini belirten Arslan, esnafa yeni yılda 22 milyar lira kredi kullandıracaklarını açıklayarak şunları söyledi:

"Esnafla Halkbank arasında çok güçlü bir bağ vardır. Bankamızın temel hedefi esnafın KOBİ'ye KOBİ'nin büyük sanayi erbabına dönüşmesidir. 2002-2018 yılları arasında 1.8 milyon esnafa 93.5 milyar lira kredi kullandırdık, yüzbinlerce işletmenin faaliyetlerini nakit sıkıntısı yaşamadan sürdürebilmesine katkı sağladık. Geride bıraktığımız yıl 218 bin esnaf, yaklaşık 19 milyar lira değerindeki kredimizden yararlandı. 2019 yılında da 350 bin esnaf ve sanatkara 22 milyar lira kredi kullandıracağız." (Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title