Haberler

Halkbank,'ın İlk 9 Ayda Karı 814 Milyon YTL'ye Yükseldi

Halkbank'ın 2007 Yılının Üçüncü Çeyreği İtibarı ile Net Kârı, 2006 Yılının Aynı Dönemine Göre Yüzde 27 Oranında Artarak, 814 Milyon YTL'ye Ulaştı. Geçen Yıl Aynı Dönemde Bankanın Net Kârı, 641 Milyon YTL Olarak Gerçekleşmişti.

Halkbank'ın 2007 yılının üçüncü çeyreği itibarı ile net kârı, 2006 yılının aynı dönemine göre yüzde 27 oranında artarak, 814 milyon YTL'ye ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde Bankanın net kârı, 641 milyon YTL olarak gerçekleşmişti.

Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada, Belirlenen strateji ve hedefler doğrultusunda Bankanın kârlı ve istikrarlı büyümesinin devam ettiğini söyledi.

Aktif toplamı 30 Eylül 2007 itibarı ile 38 milyar 4 milyon YTL'ye, toplam mevduatı 29,707 milyon YTL'ye ulaşan Halk Bankası'nın toplam kredileri ise sektördeki kredi büyümesinin iki katından fazla artışla 2006 yıl sonuna göre yüzde 37 oranında büyüme kaydederek 15 milyar 980 milyon YTL'ye yükseldi. Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bu artışın özellikle Bankanın bireysel ve KOBİ segmentinde yer alan müşterileri için geliştirilen stratejilerin başarıyla uygulanmaya devam edilmesinden kaynaklandığını

ifade etti.

Genel Müdür Hüseyin Aydın, "KOBİ bankacılığının öncü ve lider ismi olan Halkbank'ın mutlak müşteri memnuniyeti bilinciyle hareket ederek ürün yelpazesini genişlettiğini, üstlendiği misyonla uyum içinde sektördeki etkinliğini artırmaya devam edeceğini" belirtti.

Aydın açıklamasında, "Bireysel kredilerde 2007 yılının üçüncü çeyreği itibarı ile Banka pazar payının yüzde 4.1 seviyesine yükseldiğini, toplam bireysel kredi portföyünün, 2006 yıl sonuna göre, yüzde 61 oranında artışla 3,4 milyar YTL'ye ulaştığını, bu sonuçla Halkbank'ın yüzde 23.4 oranında gerçekleşen sektörel artışın çok üzerinde bir büyüme sağladığını" söyleyerek, konut kredilerinde yüzde 65, tüketici kredilerinde ise yüzde 73 oranında önemli bir artış gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Aydın, Halkbank'ın KOBİ'lere sağladığı kredilerin, 30 Eylül 2007 itibarı ile 8 milyar 274 milyon YTL düzeyine ulaşarak kredi portföyünün yüzde 55'lik kısmını oluşturduğunu belirtti. Bankanın krediler alanındaki yüksek performansının sonucunda kredilerin aktif içindeki payının, 2006 yılsonuna göre yüzde 34'den yüzde 42 oranına yükseldiğine ve aynı dönemde mevduatın krediye dönüşüm oranın ise yüzde 43 seviyelerinden yüzde 54 seviyelerine ulaştığına dikkat çekti.

Halkbank'ın sürdürülebilir bir karlılığa sahip olduğunu ifade ederek net faiz gelirlerinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 net ücret ve komisyon gelirinin ise yüzde 44 oranında arttığını böylece Bankanın 9 aylık dönemde 814 milyon YTL net kâr ürettiğini belirten Hüseyin Aydın, Bankanın bu dönemde giderlerini kontrol altında tutmayı başardığını ve maliyet-gelir rasyosunun sektör ortalamalarının oldukça altında olan yüzde 35 seviyesinde gerçekleştiğini ifade etti.

Halkbank'ın göstermiş olduğu performans, kârlılık rasyolarına olumlu yansırken, 30 Eylül 2007 tarihi itibariyle Bankanın aktif kârlılığı yüzde 3 (yıllık), özsermaye kârlılığı ise yüzde 28.5 (yıllık) olarak gerçekleşti.

Halk Bankası'nın sağlıklı kredi büyümesinin yanısıra kârlılık ve verimlilik artışında yakaladığı başarı trendini sürdürdüğünü ifade eden Aydın şöyle konuştu:

"Halkbank, 70 yıllık birikimini doğru stratejilerle birleştirmeyi başarmış bir dönem daha hedeflerimizle uyumlu tamamlanmıştır. Müşterilerimizden ve hissedarlarımızdan aldığımız destekle daha büyük başarılar elde etmek ve beklentilerin ötesine geçmek en büyük hedefimizdir."

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title