Haberler

Halkapınar'da Sünnet Şöleni

Halkapınar ilçesinde, kaymakamlık ve belediye işbirliğiyle sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Halkapınar ilçesinde, kaymakamlık ve belediye işbirliğiyle sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Halkapınar Arif Arık Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen şölende, 30 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konseri sonrası başlayan şölen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Şölenin açılış konuşmasını yapan Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, şölene katılan ve katkı veren herkese teşekkür etti.

Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş'da 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini saygıyla anarak başladığı konuşmasında, Gaziantep'de hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifa diledi.

Çetinbaş, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığımızca sünnet çağına gelmiş 50 çocuk tespit ettik, ancak yapılan sağlık kontrollerinde 20 çocuğun sünnet olamayacağı kanaatine varıldı. Toplam 30 çocuğu sünnet ettirdik." dedi.

Konuşmalardan sonra sünnet çocuklarına protokol üyelerince çeyrek altın takıldı. Davetlilere geleneksel düğün pilavı ve çorba ikram edildi ve sünnet konvoyu ile program sona erdi.

Programa Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Emirgazi Kaymakamı Saadettin Doğan, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Ali Kurbi, Ereğli ve Halkapınar'dan çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Halkapınar Ereğli Konya Şölen Güncel Haberler

title