Haberler

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. İlhan: Türkiye'de koronavirüs ölüm hızı yüzde 1,4

Güncelleme:

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Necmi İlhan, Türkiye'de koronavirüse yakalanan hastaların hayatını kaybetme hızının yüzde 1,4 olduğunu açıkladı.

Türkiye'de koronavirüs salgını giderek etkisini artırırken can kayıpları da her gün yaşanıyor. Merak edilen konulardan biri de ülkemizde koronavirüs görülen hastaların hayatını kaybetme hızının ne durumda olduğu.

CNN Türk'te Türkiye'nin Gündemi programına katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan koronavirüs hastalarının ölüm hızlarıyla ilgili sayıları açıkladı.

"TÜRKİYE'DE ÖLÜM HIZI YÜZDE 1,4"

İlhan, şunları söyledi: "Türkiye'de şu anda koronavirüse yakalanan hastaların ölüm hızı yüzde 1,4. Dün yüzde 1,5'miş, bir önceki gün de aşağı yukarı yüzde 1,3'müş. Çok benzer gidiyor. Hastalığa yakalananlardan kaçının öldüğü burada önemli. Burada belirleyici olan hastaneye başvuran kişilerin özellikleri, bunların yandaş hastalıklarının olup olmadığı ve aynı zamanda sizin hizmet sunum kapasiteniz çok önemli. Bizde genel nüfus İtalya kadar yaşlı olmadığı için hastaneye başvuran kişilerin de ileri yaşlarda olanların daha az olabileceğini ön görebiliriz. "

ÜLKEMİZDE SON DURUM

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın açıkladığı son verilere göre ülkemizde 9 bin 217 koronavirüs hastası var. Bu hastalardan 568'inin tedavisi yoğun bakımda devam ederken 394 hasta ise entübe durumda. 105 hasta taburcu olurkenhayatını kaybeden hasta sayısı ise 131'e yükseldi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Gazi Üniversitesi Türkiye Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu?
500

Yorumlar (5)

UYANMIŞ TÜRK:

VATANDAŞIN SAĞLIĞINI HİÇE SAYANLAR NEREDESİNİZ?NEREDE BENİM VERGİLERİM YATAN SİGORTALARIM?SURİYELİLER İÇİN YILLARCA HARCANDI DA, BANA 2 HAFTA YA SADECE 2 HAFTA BAKAMADINIZMI? SİZE AĞIRMI GELDİM BEN. KULAK VERİN BANA BU KONUŞAN SİZİN PATRONUNUZ YANİ HALKIM BEN, VATANDAŞIM. BENİM VERGİMLE MAAŞINI ALIYORSUN. BANA 2 HAFTA BAKMAK ZORMU GELDİ? ELEKTRİK SU DOĞALGAZI BEKLETSEN ÖLÜRMÜYÜZ? SANA YÜKMÜYÜM BEN?YARIN İŞE GİTMEK ZORUNDAYIM EVDE KALAMIYORUM!!!NEREDESİN KIZILAY?NEREDESİN ÜLKEM?

7
2
yanıtYanıtla
hak:

bilim kurulu falan ne ya, bu ülkenin o kadar şeh i şıh var dimi ama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2
4
yanıtYanıtla
Mahmut:

Ölüm oranını hesaplamak için kapanan olayları değerlendirmek gerekiyor. Kişi ya iyileşerek sistemden çıkmıştır ya da vefat ederek. Vefat eden kişi sayısı/ Toplam vaka eve 1, 4 çıkıyor fakat hasta kişilerin akıbetlerini bilemeyiz. Bu yüzden vefat eden kişi sayısı/ iyileşen kişi sayısı vefat eden kişi sayısı olarak ölüm oranı hesaplanmalı.

2
1
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Bazileri vardi, bize birsey olmaz Türküz müslümaniz diyenler, nerdesiniz? Zengin fakir ayirt etmiyorda, ulke veya din mi ayiracak virus?

1
1
yanıtYanıtla
GÖZLEM:

Sayılar hiç bir şey ifade etmiyor. Patron ne dedi ona bak. ! '' Azdan az, çoktan çok gider '' İspanya''daki yüze 1 ile Türkiyedeki yüzde 1 aynı değil. . ! Hiç kimsenin derdi, bir başkasının derdi ile aynı değil. Kasap et derdinde, koyun can derdinde. Hastalanmamaya bakın, sonrası kötü, çok kötü.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title