Haberler

Halk Sağlığı Haftası

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr.

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Yakup İmren, hastalıklar meydana gelmeden önlemek ve hayat standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını bildirdi.

İmren,Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlığı geliştirme ve hastalıklardan korunma konusunda toplumu harekete geçirmeyi, sağlıklı toplumların oluşmasında birey sağlığının önemine dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

Sağlıklı ve başarılı bir toplumun yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkları oluşmadan önlemek için, halk sağlığına yönelik çalışmaların önemli olduğu anlatan İmren, "Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için önce sağlıklı olmak gerekir. Düzenli yürüyüş yapmalı, sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklarımız varsa vakit kaybetmeden bırakmalıyız. Beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirerek ayaküstü beslenmeden uzak durmalı, doğal ve sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz " dedi.

Muhabir: Necat Hasar

Yayıncı: Yahya Öylek - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title