Haberler

Halk Oyunları Yarışmasında 16 Topluluk Finalde Yarışacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği "Türkiye 2. Mahalli Halk Oyunları Yarışması"nın ön elemeleri sunucunda 16 topluluk finalde yarışmaya hak kazandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, halk oyunlarının geleneksel yapılarının korunmasını sağlamak, özüne uygun değerlerle sahne ortamına taşımak ve daha fazla kişinin katılımı ile faaliyetlerin yaygınlaşmasını sağla...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği "Türkiye 2. Mahalli Halk Oyunları Yarışması"nın ön elemeleri sunucunda 16 topluluk finalde yarışmaya hak kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, halk oyunlarının geleneksel yapılarının korunmasını sağlamak, özüne uygun değerlerle sahne ortamına taşımak ve daha fazla kişinin katılımı ile faaliyetlerin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Türkiye'de 81 ili kapsayacak şekilde düzenlenen yarışmaya, 46 topluluk, bin 12 dansçı ve müzisyen katıldı. İzmir, Malatya, Sakarya ve Trabzon olmak üzere 4 merkezde yapılan elemeler sonunda, 12 topluluk ile Yürütme Kurulu tarafından unutulmaya yüz tutmuş yörelerden seçilen 4 topluluk olmak üzere toplam 16 topluluk finalde yarışmaya hak kazandı. Yarışanın finali 21 Haziran'da, gala ve ödül töreni ise 22 Haziran'da İzmir-Ege Üniversitesi MÖTBE Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Finale kalan 16 topluluk ayrıca, Bakanlık tarafından düzenlenen sanatsal faaliyetler ile yurtdışından gelen talepler doğrultusunda görevlendirilecek. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title