Haberler

Halk Oyunları Ekiplerinin Kortej Yürüyüşü

Yaygın eğitim kurumlar arasında stilize dalda düzenlenen halk oyunları Türkiye finali müsabakalarına katılmak üzere Van'a gelen 16 ilin finalistleri, kortej yürüyüşü gerçekleştirip Van Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydular.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi tarafından düzenlenen müsabakalar öncesi ekipler, Van Devlet Tiyatrosu önünde toplandılar. Yol boyunca halk oyunlarını sergileyerek valilik binası önüne gelen ekipler burada çelenk koyma törenine katıldılar. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla son buldu.

Yıldız burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yarışmanın 16 ilin katılımıyla Van'da yapılacağını söyledi. Yıldız, kendi bölgelerinde birinci olan ekiplerin, yarın akşam yapılacak olan Türkiye finali nedeni ile buraya Van'a geldiklerini belirtti. Ekiplerin, uzak illerden buraya geldikleri için mutlu oldukları ifade eden Yıldız, "Böyle yarışmalar sayesinde buraya gelerek hem Van'ımızı tanıyorlar hem de böyle bir güzelliği Vanlılarla birlikte paylaşıyorlar" dedi.

(ŞAK-MET-Y)

26.06.2007 21:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title