Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, anayasa değişikliği ile ilgili olarak, "1980 model arabayı artık yenilemek lazım, günün şartlarına uydurmak lazım. Daha büyük projeler için 2020 model arabaya ihtiyaç var diyoruz.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, anayasa değişikliği ile ilgili olarak, "1980 model arabayı artık yenilemek lazım, günün şartlarına uydurmak lazım. Daha büyük projeler için 2020 model arabaya ihtiyaç var diyoruz." dedi.

Türel, Yörükler Derneği üyeleriyle kahvaltıda buluştu, ardından Kepez Kirişçi ve Odabaşı mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Kirişciler mesire alanında vatandaşların konuğu olan Türel, burada yaptığı konuşmada, neden anayasa değişikliğine gidildiğinin iyi anlaşılması gerektiğini ifade etti. 1982 Anayasası ile 2020'ye gidilemeyeceğini belirten Türel, "1980 model arabayı artık yenilemek lazım, günün şartlarına uydurmak lazım. Daha büyük projeler için, 2020 model arabaya ihtiyaç var diyoruz." dedi.

Türkiye'nin koalisyon dönemlerinde gerilediği, tek başına iktidarlar döneminde ise büyüdüğünü, zenginleştiğine dikkati çeken Türel, şunları kaydetti:

"Aslında gerçekler ayrıntılarda saklı. Hayırcıların ne dedikleri belli, evetçilerin ne dedikleri belli. Hayırcılar her zaman olduğu gibi topluma korku ve endişe vererek, gerçek dışı yalan bilgilerle neticeye gitmek istiyor. Senelerdir ürettikleri yalanlar da fevkalade kısıtlı ve hep aynı yalanlar. Elinde proje olmayan, elinde daha iyi bir teklif olmayan ancak milleti korkutarak oy almaya çalışıyor. Başka çareleri yok. Sürekli aynı şeyleri söylüyorlar. Yani kadın hakları ile ilgili kanun çıkartıyoruz, hemen başlıyorlar, 'cumhuriyet, laiklik elden gidiyor, rejim değişiyor.' Sarısu'da kadınlar plajı yapıyorum yine aynı yalanlar. 'Vay bunlar cumhuriyet, laiklik düşmanı' dediler sonra da bunları diyenler oraya en çok gidenler oldu."

Tek adamlık söylemlerinin doğru olmadığını ifade eden Türel, "Diyorlar ki, 'bütün yetkilerinizi tek adama mı devredeceksiniz?' Bu sistem tek adam sistemi değil. Dünyada başkanlık sistemleri olan ülkelerde tek adamlık mı var? Demokrasinin olduğu yerde, tek adamlık mı olur? Demokraside tek adam vardır, o tek adam da milletin ta kendisidir. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir demokrasilerde." dedi.

AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'de birçok sorunun çözdüğünü, birçok önemli esere imza atıldığını ifade eden Türel, "Türkiye'nin çok büyük hedefleri var. Bunun için gayret ediyoruz. Dünyanın 10'uncu büyük, Avrupa'nın 3'üncü büyük devleti olmak istiyoruz. Bu eski model arabayla bu hedeflere çok zor gidiyoruz. Bu hedeflere ulaşabilmek için devletin üzerindeki yükleri hafifletmemiz lazım." diye konuştu.

AK Parti Antalya milletvekili Köse

Antalya Dostlar Meclisi'nin konuğu olan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de anayasa değişikliği ve yeni cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi hakkında bilgi verdi.

Anayasa değişikliğinin hazırlanışında görev aldığını, tüm maddelerin en ince detaylar düşünülerek hazırlandığını dile getiren Köse, "Kusursuz bir model yoktur ancak bu anayasa değişikliği ile getirilen hükümet sisteminin, ülkemiz için en uygun sistem olduğunu söyleyebilirim." dedi.

Yeni sistem ile koalisyon dönemlerinin son bulacağını, Türkiye'ye güven ve istikrarın geleceğini belirten Köse, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihinde ülkemizin ortalama büyümesi yüzde 2,7, 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ise ortalama büyüme 5,5. 15 yılda dünyada ciddi bir ekonomik kriz yaşandı. Yüzde 50 oy almış partimize kapatma davası açıldı. 27 Nisan'da elektronik bildirge yayınlandı. Gezi eylemleri düzenlendi. 17-25 Aralık ve en sonunda da 15 Temmuz hain darbe girişimi yaşandı. Sınırımızda savaşlar var. Bu kadar olumsuzluğa rağmen, cumhuriyet tarihinin iki katı büyüme oldu. Bu güçlü ve tek başına iktidar sayesinde oldu."

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title