Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker "Özellikle Avrupa ülkelerinde 40 bin kişiye 1 milletvekili düşerken Türkiye'de 103 bin kişiye 1 milletvekili düşüyor.

Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker "Özellikle Avrupa ülkelerinde 40 bin kişiye 1 milletvekili düşerken Türkiye'de 103 bin kişiye 1 milletvekili düşüyor. Milletvekili sayısının 600'e çıkmasıyla temsiliyet genişleyecek, artan nüfusumuzun Mecliste temsili sağlanmış olacak." dedi.

Karaman'da bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunan Şeker, AK Parti İl Başkanlığı binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliğinde milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılması ve milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesi ile ilgili görüşlerini de dile getiren Şeker, "Özellikle Avrupa ülkelerinde 40 bin kişiye 1 milletvekili düşerken Türkiye'de 103 bin kişiye 1 milletvekili düşüyor. Milletvekili sayısının 600'e çıkmasıyla temsiliyet genişleyecek, artan nüfusumuzun Mecliste temsili sağlanmış olacak." diye konuştu.

Milletvekillerinin kendi ilinin proje, icraat ve sorunlarına odaklanacağını ve Meclisin yeni sistemde artacak olan iş yükü açısından görev dağılımında kolaylık sağlanacağını belirten Şeker, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye kavuşmuş olacak. Burada önemli bir hususta milletvekili sayısının artmasından Karaman'ın da yararlanacak olmasıdır. Karaman'ın 2 olan milletvekili sayısı 3'e yükselecek. Artan 50 milletvekilinden biri de Karaman'a verilecek.18 yaşında reşit olan bir kişiye seçme hakkı verilirken seçilme hakkı verilmiyordu. 18 yaşında evlenme hakkı verilen bir kişiye 18 yaşına gelince evlenme zorunluluğu olmadığı gibi, yapılacak değişiklikle de 600'e çıkarılacak olan milletvekillerinin tamamı da 18 yaşında olacak diye bir şart yok. Ancak burada önemli olan Mecliste gençleri de temsilen bir grubun olması ve haklarının verilmesidir."

Kendilerinin gençlere güvendiklerini vurgulayan Şeker, "Hayırcılar ülkemiz gençlerine güvenmedikleri için bu değişikliğe karşı çıkıyorlar. Bizler milletvekilleri olarak ülkemizin geleceği için anayasa değişikliğini Meclisten geçirdik. Şimdi de halkımız üzerine düşeni yaparak güçlü bir 'evet' ile sandıktan onay verecektir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Şeker AK Parti Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title