Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, bazı Avrupa ülkelerinin referandumda hayır çıkması için ellerinden geleni yaptığını iddia ederek, "Bunların tek amacı, ülkemizin büyümesini, gelişmesini engellemek.

Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, bazı Avrupa ülkelerinin referandumda hayır çıkması için ellerinden geleni yaptığını iddia ederek, "Bunların tek amacı, ülkemizin büyümesini, gelişmesini engellemek." dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, milletvekili Köse, Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, KADEM ve Şoförler Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu'na katıldı.

Köse, toplantılarda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda muhalefetin iddia ettiği gibi Cumhurbaşkanına sınırsız yetki verilmediğini belirtti.

Anayasa değişikliği ile muhalefetin dediği gibi krallık ya da padişahlık getirmediklerini vurgulayan Köse, "Bugün cumhurbaşkanında olan sınırsız yetkileri sınırlandırıyoruz. Bugün birçok yetkisi olan ancak hiçbir sorumluluğu olmayan cumhurbaşkanı, yeni sistemde hem millete hem meclise hem de yargıya karşı sorumlu olacak." diye konuştu.

Köse, muhalefetin ülkenin kararnamelerle yönetileceği gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı hakkında kanun olan hiçbir konuda kararname çıkaramayacak. Yargı ile ilgili hiçbir konuda cumhurbaşkanı kararname çıkaramayacak. Temel haklarla ilgili kararname çıkaramayacak. Siyasi hak ve ödevlerle ilgili de kararname çıkaramayacak. Kararname çıkardığında, eğer o konuda kanun varsa, kanun geçerli olacak, kararname iptal olacak. Cumhurbaşkanı bir konuda kararname çıkardı, meclis toplanıp o konuda kanun çıkardığı zaman kararname iptal olacak."

Cumhurbaşkanının çıkaracağı kararnamelerle idareyi düzenleyeceğini belirten Köse, halkın yarıdan fazlasının oyunu almış Cumhurbaşkanının hükümetin daha hızlı hareket edebilmesi için kararname çıkaracağını belirten Köse, "Cumhurbaşkanı çıkardığı kararnameyle 'bugün git yarın gel'i ortadan kaldıracak." şeklinde konuştu.

Almanya ve Hollanda'ya tepki

Almanya ve Hollanda'ya tepki gösteren Köse, Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışanların demokrasiden habersiz olduğunu dile getirdi. Önce Almanya, sonra da Hollanda'nın bakanların vatandaşlarla buluşmasını engellemeye çalıştığının altını çizen Köse, "Hollanda yönetimi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'nın, kendi toprağımız sayılan konsolosluğumuza girmesini engelledi. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermedi. Antalya'nın gururu bakanımızın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi diklenmeden dik duruşu bazı Avrupa ülkelerini rahatsız etmiş görünüyor. Bazı Avrupa ülkeleri, referandumda 'hayır' çıkması için elinden geleni yapıyor. Bunların tek amacı, ülkemizin büyümesini, gelişmesini engellemek. Ancak amaçlarına ulaşamayacaklar."

Köse, milli bir duruş sergileyip hükümete destek vererek, Hollanda'ya tepki gösteren tüm siyasi partilere ve toplumun her kesiminden vatandaşlara teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda AK Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title