Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmalarına başladı.

Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmalarına başladı.

Ak Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İl Başkanı Haydar Revi başkanlığında, halk oylaması çalışmaları kapsamında AK Parti Yomra İlçe Başkanlığı'nda toplantı düzenlendiği bildirildi.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti Yomra İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan, AK Parti İl Başkanı Revi, Anayasa değişikliğinde yer alan her bir maddeyi vatandaşlara anlatacaklarına belirtti.

Revi, "Bu değişimlerin ülkemize ve milletimize neler kazandırdığını tek tek açıklayacağız. Bir rejim değişikliği değil hükümet sistemi olduğunu milletimiz bilmelidir. Sistem değişimiyle birlikte daha hızlı kararlar alınarak ülkemiz için önemli işlere imza atmaya devam edeceğiz." dedi.

Milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılacağı anımsatılan açıklamada Revi'nin şu sözlerine yer verildi:

"Seçilme yaşı 25'ten 18'e indiriliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 yılda bir aynı günde yapılıyor. Meclise güvenoyu bizzat millet kendisi veriyor. Meclisin denetim yetkisi arttırılıyor ve daha kapsamlı hale geliyor. Cumhurbaşkanlığı süresi 2 dönemle yani en fazla 10 yılla sınırlandırılıyor.

Yönetimde çift başlılık ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı hem yetkili hem de sorumlu oluyor. Hükümeti Cumhurbaşkanı kuruyor ve yasama ile yürütme ayrılıyor. Cumhurbaşkanı ve TBMM'ye seçimleri yenileme hakkı karşılıklı olarak veriliyor. OHAL yetkisi Cumhurbaşkanına veriliyor ve Meclis OHAL'i uzatma, kısaltma veya kaldırma yetkisi elde ediyor. Askeri yargı tümüyle kaldırılarak yargıya birlik getiriliyor.

HSYK'nın adı HSK olup yüksek ifadesi kaldırılıyor. Bütçe Kanunu teklifini hazırlayıp TBMM'ye sunma yetkisi Cumhurbaşkanına veriliyor. Başbakanlık kurumu Cumhurbaşkanlığı ile birleşiyor. Sıkıyönetim uygulaması tarih oluyor. Yomra bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de rekor bir oy oranıyla desteğini verecektir. Bize düşen görev gece gündüz demeden sahada olarak değişimi anlatmaktır."

Toplantının ardından Revi ve beraberindekiler Kaşüstü Mahallesi'ndeki esnafları ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Sağıroğlu AK Parti Trabzon Yomra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title